Zavřít reklamu

Iba koncom minulého mesiaca sa v ponuke iTunes App Store objavila prvá hra britského štúdia Codemasters, Colin McRae Rally 2.0. Okrem toho, že sa naša redakcia rozhodla napísať jednu z prvých recenzii pre túto hru, priamo od vývojárov sa dozvedáme, že Colin McRae Rally 2.0 nebude jedinou hrou, ktorú Codemasters mali v pláne vydať na platformu iOS. Hráčov závodných hier určite poteší, že toto známe štúdio chce v budúcich mesiacoch priniesť na jablčnú mobilnú platformu hneď ďalšie štyri hry.

Toto potvrdenie nie je možné pokladať za únik ako v prípade iných spoločností, plány do budúcna tentoraz odhalil samotný viceprezident digitálneho biznisu Codemasters, Gary Rowe: „Trh chytrých zariadení je skvelým miestom na skúšanie našich nových nápadov. Okrem práce s legendárnymi hrami, akou je napríklad Colin McRae Rally, máme pripravený celý zoznam hier. Niektoré sú založené na existujúcich a známych značkách, zatiaľ čo nové sú úplne nové a vyvíjané exkluzívne pre mobily. Pokiaľ budeme mať úspech na chytrých zariadeniach, s potešením sa pozrieme na to, čo by sme mohli využiť v konzolových hrách.“

Jedným z primárnych cieľov Codemasters v súčasnosti je využiť svoje schopnosti a skúsenosti v mobilných závodných hrách. V tomto prípade je štúdio hrdé na to, ako sa nový Colin McRae hrá a nemá pritom extrémne problémy s dotykovým ovládaním. Rowe síce neprezradil, aké tituly máme v budúcnosti očakávať, tvrdí však, že štyri hry prídu už v budúcich mesiacoch. Okrem toho je plán štúdia Codemasters na ďalšie dva roky veľmi plný, a tak môžeme očakávať explóziu závodných hier z Británie. Podľa Rowa ale môžeme očakávať, že okrem dielov zo série Colin McRae Rally môžeme očakávať aj doplnky k iným sériám, medzi ktoré patrí aj napríklad DiRT či Race Driver. Rovnako je prítomných niekoľko úplne nových nápadov, niekoľko úplne nových herných sérii, a tak máme očakávať niekoľko prekvapení.

Photo 30

Samotný Colin McRae Rally, ktorý v týchto dňoch prišiel na platformu iOS, je postavený na engine Unity, ale veľká časť jeho kódu vychádza z pôvodnej PC verzie, pôvodne vydanej v roku 2001. Rovnaký engine by mali využívať aj ďalšie tri budúce hry, štvrtý titul ale posúva latku vyššie a tak sa v ňom stretneme s konzolovým enginom EGO, ktorý nájdeme v hrách DIRT 3 a GRID 2: „Milujeme tvorbu hier s Unity. Úroveň podpory, ktorú sme získali, je ohromná a tím Unity je rozhodne skvelým partnerom. Môžem vám povedať, že až tri zo štyroch budúcich hier fungujú na engine Unity. Štvrtý titul bude využívať pokročilú verziu nášho EGO Game Technology Platform. Vyzerá to skvelo a sme veľmi vzrušení keď vidíme naše kľúčové tituly ako fungujú na chytrých zariadeniach, samozrejme ale nemôžem povedať nič k tomu konkrétnemu titulu.“

Môžeme teda očakávať remake Colin McRae DiRT, ako sme spomínali v našej recenzii Colin McRae Rally 2.0? Pokiaľ hej, určite sa bude jednať o ďalšiu hru, ktorú si veľmi rýchlo obľúbime a určite ju radi zrecenzujeme. Na druhú stranu, aj prítomnosť Race Driver GRID na iOS by bola potešujúca a určite by si našla veľké množstvo záujemcov, mimo iného aj mňa.

Photo 30

*Zdroj: VG247

 

Dnes nejčtenější

.