Zavřít reklamu

Magazín Which? zveřejnil novou infografiku, která se věnuje výdrži baterie u smartphonů, které jsou v současné době vlajkovou lodí pro daného výrobce. Magazín tak porovnal baterie iPhone 5, Nokia Lumia 920, BlackBerry Z10, HTC One, Google Nexus 4, sony Xperia Z a Samsung Galaxy S4. Stěžejní pro tento test byla výdrž baterie při surfování na internetu a také při běžných hovorech. Which? se však zaměřil také na další vlastnost baterií u nejnovějších generací chytrých telefonů, kterou je délka nabíjení.

Bohužel to na co si nejčastěji uživatelé iPhone stěžují, tedy výdrž baterie se projevila také v tomto testu a iPhone dokázal v obou měřeních porazit pouze Nokii Lumia 920, když dokázal telefonovat 499 minut, tedy 8 hodin a dvacet minut s tím, že doba surfování pak byla pouze 261 minut, tedy 4 hodiny a dvacet minut. Oproti tomu vítěz v obou testech, Samsung Galaxy S4 jehož recenzi si můžete přečíst přímo zde, dokázal surfovat na internetu 405 minut a telefonovat pak rovnou 1051 minut, což je již úctyhodných 17 hodin.

Co však může uživatele iPhone 5 těšit je fakt, že se tento smartphone dokáže nabít ze všech přístrojů nejrychleji, k plnému nabití telefonu totiž stačí pouhých 141 minut, tedy dvě hodiny a dvacet jedna minut, zatím co na nabíjení například HTC One si počkáme téměř dvojnásobně dlouho. Vítězem tohoto testu je však bezesporu Samsung Galaxy S4, který nejen že má v obou testech nejdelší výdrž baterie, ale jeho baterie se navíc nabíjí pouze o 23 minut déle, než baterie iPhone 5, přitom jejich výdrž je skutečně nesrovnatelná. Magazín bral při testech do úvahy skutečnou, naměřenou výdrž baterie při několika pokusech, nikoli údaje od výrobců.

which

*Zdroj: infografie Which? přes andoridportal.sk

Dnes nejčtenější

.