Zavřít reklamu

Apple zjavne nie je jediný, kto sa snaží preraziť na hernú scénu, pretože Google pripravuje svoju vlastnú hernú konzolu taktiež. Podľa The Wall Street Journal by mala spoločnosť Google pripravovať svoju konzolu už dnes, a spolu s ňou vyvíja svoje vlastné inteligentné hodinky s operačným systémom Android. Zatiaľ nie je známe, kedy budú tieto dva produkty uvedené na trh, nie je však vylúčené, že Google so svojimi hodinkami predbehne Apple, pokiaľ skutočne pripravuje svoje hodinky iWatch.

Samotná herná konzola od Googlu by mala využívať operačný systém Google Android a preto je zrejmé, že všetky hry na ňu bude potrebné sťahovať a nakupovať na obchode Play. Spoločnosť by tiež podľa WSJ mala pripravovať druhú generáciu svojho projektu Nexus Q, ktorá by tentoraz mohla byť dostupná pre verejnosť. Google by má v pláne vydať aspoň jeden z týchto produktov na jeseň / podzim. Dôvod, prečo by si mali ľudia kúpiť hernú konzolu s Androidom, je prostý. Podiel hier na Androide rapídne narastá a predbieha spoločnosti s „veľkými“ hernými konzolami, teda Microsoft, Sony a Nintendo. Za týmto stojí aj fakt, že zatiaľ čo nové hry pre tieto konzoly dnes stoja okolo 50€, hry s kvalitnou grafikou na mobilnej platforme je možné zohnať už za 0,89€.

Google tak bude mieriť svoje zbrane proti Microsoftu a Sony, ktoré v tomto roku predstavili Xbox One a PlayStation 4. Očakáva sa, že celkový zisk z konzolových hier v minulom roku predstavoval 24,9 miliardy amerických dolárov. Google má ale iné záujmy. Google očakáva, že Apple v priebehu budúcich mesiacov predstaví novú generáciu Apple TV, ktorá bude podporovať App Store a spolu s ním aj hry. Tvrdenie pozdvihuje aj fakt, že Apple sa rozhodol do iOS 7 obsiahnuť API herných ovládačov, vhodných pre všetky zariadenia s týmto systémom, vrátane Apple TV. Apple sa k tomuto odmietol vyjadriť. Druhým konkurentom pre Google je herná konzola Ouya so systémom Android, ktorá sa predáva za 99 dolárov a ponúka vlastný herný ovládač.

Google chce čoraz agresívnejšie ovládnuť trh elektroniky so svojim systémom, a podľa WSJ chce Google obsiahnuť Android do množstva ďalších produktov, vrátane notebookov a chladničiek. Produkty by mali pritom obsahovať úplne novú verziu systému Android, ktorá je v súčasnosti označovaná ako Key Lime Pie. Jedná sa pritom o „K“ verziu systému, vďaka čomu sa Google snaží prispôsobiť ostatným Linuxovým distribúciám. Pre príklad, Ubuntu označuje každú novú verziu svojho systému podľa nasledujúceho písmena v abecede. Ďalším produktom, ktorý Google vyvíja, sú inteligentné hodinky. Aj keď nie je známe, čo tieto hodinky prinesú, k zariadeniu užívateľa by sa mali pripájať prostredníctvom technológie Bluetooth.

*Zdroj: The Wall Street Journal

Dnes nejčtenější

.