Zavřít reklamu

Používate váš iPad v režime Landscape? Ak áno, tak patríte medzi väčšinu jeho používateľov. Spoločnosť Onswipe vo svojom novom prieskume zistila, že až 59,8 percenta používateľov preferuje používanie iPadu v režime Landscape, zatiaľ čo ostatných 41,2 percenta ho využíva v režime Portrétu. Samotný prieskum je dlhodobý a spoločnosť v ňom zozbierala dáta 127 miliónov používateľov, ktorí využívajú služby Onswipe dva roky.

Prieskum tiež zistil, že iPad je dominantnou platformou medzi účastníkmi prieskumu, vlastní ho až 94,1 percenta všetkých zúčastnených. Na druhom mieste sme sa stretli s Amazon Kindle Fire, ktorého užívateľskú základňu tvorí 4,1% účastníkov a nakoniec sú tu tablety so systémom Android. Tie využíva iba 1,8 percenta používateľov.

Novinkou je tiež fakt, že aj napriek veľkej popularite sociálnych sietí Facebook a Twitter využívajú používatelia k zdieľaniu obsahu väčšinou e-mail. E-mail využíva takmer dvojnásobne väčšie množstvo používateľov, až 54,8 percenta. Na druhom mieste sa nachádza Facebook s 28,9%, Twitter s 13,3% a nakoniec Pinterest s 3 percentami. Ale aj keď je e-mail rozšírenejší ako Facebook, ľudia, ktorí zdieľali obsah na Facebook, získali väčšiu pozornosť ako tí, ktorí rozposlali odkazy e-mailom. V tomto prípade predstavovala návštevnosť z Facebooku 45,3%. Na druhom mieste skončil Twitter s 18%, Pinterest s 12%, Reddit s 8,2% a nakoniec StumbleUpon s 6%.

onswipe-130625-1
onswipe-130625-2
*Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.