Zavřít reklamu

Kto sleduje dianie okolo spoločnosti Apple už pár rokov, vie, že len krátko pred uvedením iPhone 4 sa istému zamestnancovi podarilo stratiť prototyp tohto zariadenia v bare. Tento prototyp sa po čase dostal do ruky istému študentovi Brianovi Hoganovi, ktorý sa v priebehu týchto dní rozhodol na svojom Reddit profile spustiť tému „Opýtajte sa ma čokoľvek“. Ako sa dalo čakať, určitá časť otázok sa týkala práve tejto udalosti, ktorá sa vtedy 21-ročnému Hoganovi prihodila v roku 2010.

Ako jednu z prvých otázok, ktorú Hogan obdržal, bola otázka, koľko za túto udalosť zarobil. Magazín Gizmodo ponúkal Hoganovi v tom čase 5 000 dolárov, a pokiaľ sa potvrdí, že je prístroj pravý, ponúkne mu ďalších 3 000 dolárov. Gizmodo si však spravilo po svojom a krátko po tom, ako vyšiel článok na portáli, čakal Hogana súd s redakciou. Tá mu odmietala vydať ďalších 3 000 dolárov, právnik ho však vyšiel viac ako 5 000 dolárov. Študent sa však stal aj terčom polície, ktorá ho obvinila za prečin zneužitia odcudzeného majetku. Inými slovami, polícia brala obchod medzi Hoganom a Gizmodo ako predaj ukradnutého zariadenia. Za tento čin musel zaplatiť 125 dolárov, vykonať 40 hodín verejnoprospešnej práce a strávil jeden rok probáciou.

Na druhú stranu, samotný prototyp pracoval s plne funkčnou verziou systému iOS, pravdepodobne pritom šlo o verziu iOS 4. Prototyp zariadenia bol kompatibilný iba s novou, nevydanou verziou aplikácie iTunes. iPhone po pripojení k počítaču vyžadoval novú verziu iTunes, ktorá však neexistovala a nebolo ju možné nikde stiahnuť. Telefón sa určitý čas po tom zablokoval, nevedno prečo. Očakáva sa, že prototyp bol deaktivovaný na diaľku samotným Applom alebo zamestnancom, ktorý tento prístroj stratil. Apple tohto zamestnanca vyhodil, neskôr ho však znovu zamestnal. Hogan nevlastní ani jedno zariadenie od Applu. Využíva počítač s Windows a na telefonovanie využíva konkurenčný Samsung Galaxy S3.

Pokiaľ sa chcete pozrieť na to, ako vyzeral prototyp telefónu iPhone 4, prípadne jeho video, určite navštívte náš článok Toto je iPhone 4. generace.

*Zdroj: Reddit

Dnes nejčtenější

.