Zavřít reklamu

Apple sa snaží uchovať si dobré meno medzi rodičmi, ktorí prišli o stovky či tisíce dolárov vďaka in-app nákupom, a v priebehu dnešného dňa sa rozhodol všetkým poškodeným rozposlať e-mail, v ktorom ich upozorňuje na oficiálne podmienky vrátanie financií. Rodičia sa súdili s Applom kvôli tomu, že ich deti utratili peniaze na mikrotransakciách v aplikáciách na iOS zariadeniach. Apple mimo iného sprísnil podmienky používania a nakladania s In-App nákupmi, mimo iného aj tým, že vyžaduje potvrdenie nákupu heslom.

Poškodení používatelia majú možnosť kontaktovať Apple a žiadať od neho odškodné do 13. januára / ledna 2014. Toto odškodné predstavuje buď iTunes Gift kupón v hodnote 5 dolárov, alebo finančné odškodné. V prvom prípade sa jedná o rodičov, ktorí vďaka in-app nákupom prišli o menej ako 30 dolárov a naďalej využívajú svoje Apple ID. Pokiaľ však chcú finančné odškodné, budú musieť konkretizovať čiastku a okolnosti, pri ktorých používatelia o svoje financie prišli. Samotné finančné odškodné je ale dostupné pre každého používateľa, ktorý bol svojim dieťaťom „okradnutý“ o viac ako 30 dolárov, alebo už nevyužíva svoje Apple ID. Používatelia musia uviesť konkrétnu čiastku a môžu uviesť konkrétny zoznam nákupov, ktoré sú dostupné v sekcii Purchase History v menu iTunes Store.

V prípade, že používatelia nechcú od Applu odškodné, môžu podať odvolanie do 30. augusta / srpna 2013, respektíve do tohto dátumu podať námietku voči pôvodnému vyhláseniu.

in-app-sud

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.