Zavřít reklamu

Vzpomínáte si ještě na udílení cen MTV v roce kdy Steve Jobs představil světu iPad? Právě udílení cen MTV se stalo první veřejnou akcí na které použil moderátor iPad a to několik týdnů před jeho oficiální uvedením do prodeje. V té době se moderátor akce zadíval na Jay-Zeho, který nemohl z iPadu spustit oči a říká mu: „Chtěl bys ho viď? Vyměním ho za milion dolarů, litr vodky a Beyonce!“. Na podobné hlášky se už bohužel těšit nemůžeme, minimálně ne ze strany Jay-Zeho, který by tím porušil smlouvu se Samsungem. Právě se Samsungem totiž Jay-Z podepsal smlouvu a stal se tváří známého korejského výrobce elektroniky.

Samsung však nejen že použil známého rapera a producenta jako tvář své značky, dohodl s ním navíc něco jedinečného, co zkrátka majitelé iOS zařízení nezískají. Když byl v posledním sedmém finálovém zápase proti San Antoniu Lebron James na zhruba polovině ze svých konečných 37 bodech, objevila se na obrazovce reklama na Samsung, ve které Jay-Z představil nové album Magna Carta Holy Grail. Na konci poměrně dlouhé reklamy však Jay-Z oznámil něco, co asi čekal jen málo kdo. Majitelé Samsung Galaxy S III, Galaxy S4Galaxy Note II, získají přístup k albu už 4. července letošního roku, navíc zcela zdarma. Milion majitelů těchto zařízení si bude mít možnost stáhnout album do svého zařízení zcela zdarma.

Samsung v poslední době investuje do reklam v prestižních časech desítky milionů dolarů. Otázka zní, jak bude tento krok vnímat veřejnost. Rozdávání alba je totiž na jednu stranu skutečně sympatická věc a Jay-Z je zejména v USA oblíbený nejen u příznivců Hip-Hopu, ale u všech kteří mají rádi hudbu. Na druhou stranu by to mohli někteří uživatelé považovat za něco jako uplácení. Společnost však neříká kupte si náš produkt a dostanete CD zdarma, ale říká, jsme rádi že jste si náš produkt koupili tak vám dáme CD zdarma. Je škoda, že podobnou akci neudělá Apple ani přesto, že jako vlastník iTunes Storem má k hudebním vydavatelstvím mnohem blíže než celý Samsung. Recenzi na Samsung Galaxy S III si můžete přečíst přímo zde a recenzi na Samsung Galaxy S IV pak přímo zde.

Dnes nejčtenější

.