Zavřít reklamu

Krátko na to, ako zahraničný portál MacRumors zverejnil svoje fotografie prototypu iPhone 5S, zverejnil tento portál ďalšie informácie, ktorými potvrdzuje, že fotografie uniknutého zariadenia skutočne ukazujú procesor Apple A7. Okrem toho, že nový prístroj skutočne ponúkne dvojitý LED blesk a mierne pozmenený vzhľad zadného mikrofónu, prototyp zariadenia využíva procesor Apple A7 s pravdepodobne rovnakou frekvenciou a počtom jadier ako čip Apple A6, ktorý nájdeme v telefóne iPhone 5.

Fotografie nasvedčujú tomu, že tento prototyp bol vyrobený v októbri / říjnu 2012, iba mesiac po tom ako Apple predstavil a začal predávať iPhone 5. Skutočnosť, že nový prístroj využíva čip A7, odhaľuje jeho označenie. Kým procesor A6 niesol označenie APL0598 a procesor A6X niesol označenie APL5598, procesor v uniknutom prístroji nesie označenie APL0698. Z týchto označení je možné vyvodiť si, že Apple označuje aktualizované revízie svojich procesorov prvým číslom po texte „APL“ a nie konečnou trojicou čísel. Toto prehlásenie potvrdzujú aj označenia starších čipov. Prvotná verzia procesoru Apple A5 niesla označenei APL0498, neskôr všal bola aktualizovaná na model APL2498. Najnovší model procesoru, ktorý sa nachádza v tohtoročnom modeli Apple TV, nesie pomenovanie APL7498.

iphone_5S_camera_flash-800x380

Telefón si zachováva doterajšiu kapacitu operačnej pamäte a tak aj v novom prístroji nájdeme 1GB operačnej pamäte od spoločnosti Elpida. Podľa ďalších označení je zrejmé, že RAM pamäť bola vyrobená v 39. týždni roku 2012, teda na konci septembra / září. Procesor Apple A7 bol vytvorený až v 43. týždni 2012, teda v októbri / říjnu. Prototyp, ktorý sa dostal do rúk magazínu MacRumors, bol vytvorený v priebehu decembra / prosince 2012, v čase, kedy sa objavili aj prvé fotografie údajného prototypu iPhone 5. Veľkou zaujímavosťou je, že na tele procesoru sa nachádza identifikátor K1A0062. Procesory, ktoré doteraz vyrábal Applu Samsung, boli označované písmenom „N“ na začiatku, nie „K“, a je preto možné, že procesory Apple A7 bude mať na starosti TSMC.

iphone_5S_chip

iphone_5S_5_side_by_side-800x830

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.