Zavřít reklamu

Předseda správní rady společnosti Pegatron Tong Zixian dnes na setkání valné hromady společnosti promluvil o novém, očekávaném iPhone, který by měl být levnější než jeho předchůdci. Dlouhodobě se totiž spekuluje o tom, že Apple představí vedle iPhone 5S, tedy klasického nástupce iPhone 5, také nový levnější model určený zejména pro rozvojové trhy. Tong Zixian uvedl, že byl znepokojen přívlastkem levný ke slovu iPhone. Domnívá se, že trh pro tento produkt může mít mnoho označení, ale rozhodně ne levné.

Předseda správní rady společnosti která dlouhé roky spolupracuje s Apple při kompletaci produktů uvedl, že levný iPhone nebude představovat ve skutečnosti levnou variantu, cena bude stále vysoká vzhledem k tomu, co bude tento přístroj nabízet. Rozdíl bude tedy pravděpodobně takový jaký je mezi klasickým 9,7″ Retina iPadem a iPadem mini. To znamená, že se nesetkáme s levným telefonem za například 3000Kč, ale s telefonem, který nabídne omezené funkce nebo design, ovšem v porovnání s konkurencí se stejnou funkčností bude stále poměrně drahý.

Nemusíme se tedy bát, že se setkáme s telefonem, který nebude důstojným zástupcem společnosti Apple svoji kvalitou nebo funkčností. Bude se jednat o mobilní telefon, jenž nabídne méně výkonu nebo funkcí ve srovnání s iPhone 5S, ovšem cena bude stejně úměrná jako je například u iPadu mini.

*Zdroj: weiphone.com

Dnes nejčtenější

.