Zavřít reklamu

MacStadium je hostingová společnost specializující se na hosting a správu serverů, na kterých běží operační systém OS X. Podle MacStadium je nový Mac Pro naprosto ideální, aby byl hustě používaným serverem. Mac produkty si získaly svoji pověst jako naprosto spolehlivé, kompaktní a šetrné k životnímu prostředí. Bohužel MacBook, Mac mini a iMac mají omezení vzhledem ke svým RAM omezením, procesorům nebo velikosti. Stávající Mac Pro zase není přiliš populární pro serverovny z důvodu fyzické velikosti, vysokého příkonu a v současné době již i díky nevyhovující architektuře.

Nový Mac Pro je však podle MacStadium naprosto ideálním strojem a je předurčen stát se velmi populárním serverem. Mac Pro nabízí skutečně velký posun vpřed, počítač byl totiž navržen tak, aby používal nejlepší komponenty pro servery, které má společnost Intel v současné době k dispozici. MacStadium navíc přidává také přehled toho, proč budou nové Mac Pro oblíbené.

  • Nová generace Xeon E5 CPU a až 12 fyzických jader.
  • Až 128 GB Quad Channel 1866Ghz ECC RAM @ 60 Gbps propustnost paměti.
  • PCIe (PCI Express) Flash Solid State Storage@1.25GB/s čtení, 1,0 GB/s pro zápis.
  • Dual ATI / AMD FirePro GPU s 6GB paměti VRAM
  • Malý, úsporný 6.6 „x 9.9“ tvar a minimální příkon.
  • Libovolný operační systém, včetně OSX, Windows, CentOS , Ubuntu a virtualizační platformy.

Datová centra jsou vždy velmi náročné na velikost ve čtverečních metrech. Čím větší máte serverovnu nebo datové centrum, tím jsou větší nejen náklady na energii, ale zejména na klimatizaci. Podle MacStadium právě nový Mac Pro sníží tyto náklady a datové centrum s novým systémem uložení, který vznikl právě pro novou generaci Mac Pro, dokáže umístit 270 Mac Pro na pouhých dvanácti čtverečních metrech a přitom je spolehlivě chladit. Úspora energie na příkonu a na spotřebě energie za klimatizaci má být pak až tak výrazná, že MacStadium nabídne nejen možnost umístit vlastní server Mac Pro do jejich hostingu, ale bude nabízet také množství vlastních Mac Pro na pronájem. Jakmile bude nový Mac Pro k dispozici dostanou se první kusy také do MacStadium, kde je v současné době více než 1200 Mac mini serverů. Mac Pro bude k dispozici pro měsíční pronájem, koupi nebo pro tvorbu virtuálních serverů.

mac-pro_datacenter_rack_white

*Zdroj: Macstadium.com

Dnes nejčtenější

.