Zavřít reklamu

Apple během letošního WWDC odhalil v iOS 7 oficiální podporu certifikovaných herních ovladačů od výrobců třetích stran, které se budou mít možnost chlubit nálepkou Made for iPhone. Apple podle nejnovějších informací již dokonce začal s partnery z Logitechu a Moga pracovat na herních ovladačích pro iPody, iPady a iPhone. Dnes se objevila na internetovém serveru kotaku.com fotografie, která pravděpodobně ukazuje první certifikovaný ovladač, jenž vznikl ve spolupráci Applu a Logitechu. Na fotografii je jasně vidět Lightning konektor určený pro připojení iPhone 5 nebo nejnovější generace iPod touch.

Obecně se předpokládá, že nové certifikované ovladače nebudou nabízet 30pin Dock konektor, ale budou se soustředit jen na zařízení s Lightning konektorem. Zajímavostí je také fakt, že ovladač se na trh dostane samozřejmě až s dostupností iOS 7, který bude pro veřejnost vydán na podzim letošního roku, tedy v době kdy očekáváme také představení iPhone 5S. Vzhledem k velikosti ovladače která odpovídá iPhone 5, je možné předpokládat že se iPhone 5S skutečně nijak dramatických změn ve svém designu nedočká a bude pravděpodobně vypadat tak, jak ukazují naše rendery iPhone 5S. Je totiž nepravděpodobné, že vy výrobci novinku přinesli pro starší zařízení, než kterým bude nový iPhone 5S.

Pro Apple je podpora oficiálních herních ovladačů pro iOS velkým krokem dopředu a jednoduše se z ní může stát také poslední hřebíček do rakve PSP Vita. Herní ovladače pro iPhone jsou již sice na trhu, ovšem nemají oficiální podporu a bylo jen na utorech aplikací, zda konkrétní ovladač podpoří nebo nikoli. Nová generace ovladačů by měla nabídnout podporu pro prakticky jakoukoli hru v iTunes App Store, která se bude ovládat pomocí virtuálního joysticku a dalších tlačítek. LsA recenzovalo dvojici herních ovladačů a jejich recenze najdete v článku Recenze Free Mobile Wireless Controller: jak se ovládají hry na iOS pomocí gamepadu nebo v článku Recenze SteelSeries Free Touchscreen: nalepte na displej iPadu skutečná tlačítka a ovladač!

firstmficontroller

Dnes nejčtenější

.