Zavřít reklamu

Spoločnosť Apple len veľmi nečakane predstavila raný prototyp svojho budúceho Mac Pro a už dnes počujeme prvé informácie o tom, kde konkrétne by sa mal tento profesionálny počítač vyrábať. Apple už dávnejšie potvrdil, že časť počítačov Mac by sa mala vyrábať iba na území USA, so skutočnou lokalitou továrne nás analytik Ming-Chi Kuo oboznámil až dnes. Továreň, v ktorej sa budú vyrábať budúce počítače Mac Pro, by sa podľa informácií mala nachádzať v meste Fort Worth v Texase, továreň patrí spoločnosti Flextronics.

O továrni v meste Fort Worth nepočujeme prvýkrát. Zmienky o nej sa objavili už pred pár dňami, kedy sme sa dozvedeli, že v tomto komplexe sa budú vyrábať aj smartfóny Moto X, na ktorých pracujú spoločnosti Google a Motorola. Továreň predtým patrila fínskej spoločnosti Nokia, ktorá sa ale po čase rozhodla túto továreň opustiť. Obrovský komplex predstavuje budovu s rozlohou 450 000 štvorcových stôp, teda približne 41 800 metrov štvorcových. Zatiaľ čo na uplynulej konferencii Apple iba odhalil nový počítač, bližších informácií o ňom a o dátume jeho vydania sa viac dozvieme na jeseň / podzim tohto roku. Vzhľadom k podpore troch 4K displejov Thunderbolt sa očakáva, že popri novom Mac Pro hodlá predstaviť aj nové Thunderbolt Retina displeje s rozlíšením 5120 x 2880 pixelov. Toto isté rozlíšenie podporuje aj hlavný wallpaper systému OS X Mavericks.

Apple predstavil svoj nový operačný systém na konferencii WWDC a narozdiel od predošlých verzií sa rozhodol pomenovať ho podľa lokality v Kalifornii, nie podľa mačkovitej šelmy. Pokiaľ sa tešíte na operačný systém OS X Mavericks a máte záujem nainštalovať si jeho prvú vývojársku betaverziu do vášho Macu, viac informácií nájdete v nasledujúcom návode.

Mac_Pro_2013

*Zdroj: Macotakara

Dnes nejčtenější

.