Zavřít reklamu

Zatiaľ čo doteraz sme nenašli žiadnu bližšiu zmienku o tom, že by Apple mohol pracovať na inteligentných hodinkách, krátko po vydaní beta verzií systémov iOS a OS X sa tieto zmienky začínajú objavovať. Okrem toho, že sa v obrovskej kolekcii nových API pre vývojárov našli zmienky o herných ovládačoch, sa objavil ďalší nový framework, ktorý umožní vývojárom prepojiť notifikácie aplikácií s Bluetooth zariadeniami, a to aj bez potreby mať tieto aplikácie spustené.

Nové API, ktoré sa týka notifikácií, mimo iného umožní integrovať centrum upozornení priamo do takýchto zariadení, vďaka čomu je možné, že sa v budúcnosti skutočne stretneme s inteligentnými hodinkami iWatch. Podľa doterajších špekulácií by mali práve tieto hodinky poskytovať používateľom systém iOS a kompatibilitu s aplikáciami, doteraz však nie je známe, s akými. Predsa len iWatch majú ponúkať displej s uhlopriečkou 1.5″ a je len veľmi nepravdepodobné, že by toto rozlíšenie umožnilo spustiť plnohodnotný prehliadač Safari či iný softvér.

Hodinky iWatch majú podľa doterajších správ komunikovať s iPhone a iPadom prostredníctvom technológie Bluetooth a potenciálne môžu slúžiť ako produkt s NFC. Inteligentné hodinky a zariadenia, ktoré využívajú rozhranie Bluetooth, by v priebehu tohto roku vďaka rastúcej popularite, predstavovať až 250 miliónov predaných zariadení.

iWatch2

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.