Zavřít reklamu

Konečně jsem se dostal k napsání dalšího reportu. Právě jsem na snídani; začíná 3. den. Keynote byla opravdu skvělá. Ta atmosféra, to se opravdu nedá popsat, to se musí prožít. Video je vždycky fajn, ale vůbec se to nedá srovnávat s tím tam skutečně být naživo. Co se týče předstaených věcí, mezi vývojáři se hlavně řeší nový design iOSu. To je věc, která se nás nejvíc týká. Většinou jsme se shodli že to je posun dobrým směrem, až na vzhled těch ikon na home screenu – vypadají celkem ‘dětsky’. Skýtá to ale ohromnou příležitost být mezi prvníma a udělat s tím něco opravdu pokrokového, co hezky zapadne to vzhledu a fungování celého toho systému.

Apple Design Awards
Tohle je akce, kde Apple dává odměny vývojářům, kteří vytvořili aplikace se skvělým designem, nebo které nějakým způsobem vystupují z davu a jsou zajímavé. Nejsem si jistý jestli to také neni pod NDA tento rok, ale co můžu dodat je, že vyhlašovali i 3 ze studentů co tu jsou díky tomu, že vyhráli ten Student Scholarship. Jejich aplikace “o mně” byly opravdu povedené, trochu jsem jim záviděl :P (ale samozřejmě přál jsem jim to, je skvělé když člověka ocení za výbornou práci, a to ty jejich aplikace rozhodně byly).

LsA_WWDC

Den druhý
Co se týče přímo průběhu WWDC, většina hlavních session probíhá v hlavní místnosti ve 3. patřem zvané ‘Presidium’. Je dobré tam být brzo, protože jinak člověk zkončí v “overflow” místnosti, a kouká se pouze na přenos na plátně. Ráno jsem ještě stahoval při snídani přes firewire betu iOS 7 a Xcodu 5, a kvůli dlouhému obnovování jsem v této overflow místnosti zkončil. Naštěstí se ale pak na další session dalo přejít do té hlavní. Co se týče snídaně – je fakt v pohodě. Hodně různých buchet, muffinů. Nemůžu si stěžovat.

iOS_7_WWDC

No a co se týče iOS 7 (o kterém byla většina těch sessions na kterých jsem včera byl) – je to opravdu velká změna, ale bude vzrušující vidět co s tim vývojáři vymyslí a já sám mám spoustu nápadů jak vhodně a elegatně využít ty nové funkce (jako např. blur nebo UI Dynamics).Co se týče sessions samotných, o nich moc psát nemůžu, je to ‘confidental’. Jinak celkově – je to celkem náročné a unavující, většinou přijdu večer na hotel a už nejsem schopný se dokopat k tomu abych něco napsal. Ale pokusim se opět zitra ráno. Už budu muset jít, první dnešní session začíná za 17 minut, tak ať zase nezkončim v té overflow místnosti.

lsa_photo_wwdc
keynote_LsA

Dnes nejčtenější

.