Zavřít reklamu

Přesto, že patří agentura Reuters spolu s Bloomberg k nejrespektovanějším světovým informačním agenturám, zprávě kterou dnes zveřejnila je jen velmi obtížné věřit a proto ji prosím berte skutečně s patřičným nadhledem. Na druhou stranu je fakt, že právě Reuter bude mít pravděpodobně skutečně dobré zdroje přímo u Applu a u jeho dodavatelů. Podle tvrzení Reuters z dnešního dne plánuje Apple představit takzvaný low-cost iPhone v několika různých barvách později v letošním roce. Na tom by nebylo nic zvláštního, jelikož se právě o levnější verzi iPhone spekuluje v podstatě od začátku letošního roku. Ovšem Reuters dodává jednu velmi zajímavou informaci a tou je cena. Nový levnější iPhone by měl být dostupný již za 99$, tedy za zhruba 2000Kč.

Cena 99$ je skutečně velmi za hranicí zdravého uvažování, obzvláště když verze iPod touch s 16GB pamětí bez kamery stojí 229$. Jedinou možností je podívat se na low-cost iPhone ze zcela jiného úhlu. Pokud by měl Reuters pravdu, musel by nový iPhone vypadat zhruba jako iPod nano s jednoduchou funkcí pro volání, ale i zde narážíme na problém. Obyčejný iPod nano totiž stojí 149$ a jedná se o nejlevnější produkt společnosti Apple s displejem, který by byl zřejmě pro volání nevyhnutelný. Agentura Reuters tak zveřejnila zprávu, která je sice na první pohled zajímavá, ovšem Apple pravděpodobně své původní úvahy nenaplní.

„Apple v letošním roce představí dva nové modely iPhone. Zatím co iPhone 5s bude nabízet nové technologie a snímač otisků prstů, levnější iPHone bude nabízet plastový kryt a Apple jej plánuje prodávat v pěti až šesti barevných variantách. V USA by měla být cena za tento iPhone 99$, alespoň o této ceně společnost uvažovala, výsledná cena však není zatím jasná. Zkušební výroba měla být zahájena v červnu, ovšem míchání barev trvá déle než se očekávalo a díky velmi vysokým a idealistickým standardům Applu se zahájení výroby prozatím odkládá,“ tvrdí Reuters.

low-cost-iphone-concept-g3-02

*Zdroj: Reuters.com

Dnes nejčtenější

.