Zavřít reklamu

Špekulácie o iPhone Plus zo začiatku roku nemusia byť nepravdivé a ako sa zdá, Apple sa pomaly začína zaoberať jeho výrobou. Agentúra Reuters priniesla ďalšiu novú správu, podľa ktorej je zrejmé, že Apple momentálne okrem lacnejších farebných telefónov skúma aj telefóny s veľkými displejmi, obecne známymi ako phabletmi. Reuters sa pritom odvoláva na štyroch nemenovaných pracovníkov, podľa ktorých hodlá Apple bojovať proti konkurenčnému Samsungu aj v ohľade veľkých telefónov.

V súčasnosti sa spoločnosť pohráva s dvomi prototypmi veľkých telefónov iPhone, ktoré sa odlišujú uhlopriečkou displeju. Kým pre niektorých ľudí je už 4-palcový displej veľký, Apple momentálne testuje zariadenia s 4,7 a 5,7-palcovou obrazovkou. Dôvod, prečo sa Apple obhliada po takýchto zariadeniach, je predovšetkým potreba zredukovať vplyv Samsungu na trhu smartfónov, keďže Samsung v súčasnosti ponúka množstvo telefónov, ktorých displeje presahujú uhlopriečku 4 palcov. Medzi týmito zariadeniami je možné nájsť aj napríklad Samsung Galaxy S4 či prístroje Galaxy Note.

iPhone_6

Informácie o tom, že Apple pripravuje telefóny iPhone s veľkými displejmi, potvrdili viaceré zdroje, vrátane zdrojov v Ázii. Tvrdia však, že ešte stále nie je isté, či Apple vôbec tieto zariadenia uvedie na trh. Apple už konieckoncov niekoľkokrát v minulosti testoval zariadenia, ktoré nakoniec nikdy nepredstavil. Podľa istého zdroja Apple neustále mení špecifikácie týchto zariadení, a nie je preto možné potvrdiť, ktorý prototyp bude ten finálny. Apple odmietol komentovať tieto správy.

Absencia telefónu iPhone s veľkým displejom vyvíja tlak investorov na Apple, keďže tí by radi videli na trhu zariadenie, ktoré je schopné konkurovať veľkým telefónom. Otázky ohľadom väčšieho telefónu neminuli v priebehu tohto roku ani terajšieho CEO Tima Cooka. Na otázku, prečo Apple zatiaľ takéto zariadenie nepredstavil, uviedol, že „Nie je vylúčené, že sa tak nestane v budúcnosti.“ Na druhú stranu však uvádza, že telefóny s veľkým displejom si žiadajú svoju daň. Ako príklad uviedol životnosť batérie, rozlíšenie a jas. Nové zariadenia by sa mohli objaviť na trhu najskôr začiatkom roku 2014.

iphone6-iphoneplus-noir-01

*Zdroj: Reuters

Dnes nejčtenější

.