Zavřít reklamu

Popri prvej verejnej beta verzii iOS 7 uvoľnil Apple viac ako 1 500 nových API, vďaka ktorým majú vývojári aplikácií k dispozícii nové užitočné funkcie pre svoj softvér. Vzhľadom k narastajúcemu množstvu populárnych a náročných hier pre platformu iOS preto niet divu, že si je Apple vedomý faktu, že sa jeho zariadenia začínajú meniť aj na herné konzoly. Toho príkladom je aj napríklad iPad mini, ktorého displej je vďaka svojim rozmerom ideálnym na hranie náročnejších hier, ako napríklad pre Modern Combat 3.

Apple tak medzi novými API ponúka niekoľko úplne nových rozhraní pre vývojárov, vďaka ktorým budú vývojári schopní odteraz implementovať službu Apple Maps priamo do svojho softvéru. Táto zmena sa bude týkať aj funkcie FlyOver, ktorú budú môcť vývojári taktiež aplikovať do svojich budúcich aplikácií. Za najväčšiu zaujímavosť je ale možné pokladať podporu tzv. „MFi Game Controllers“, teda oficiálne licencovaných herných ovládačov pre iPhone, iPad a iPod touch.

mfi-controller

Dnes nenájdeme na trhu žiadne oficiálne zariadenia, ktoré by boli podporované kľúčovými hernými titulmi, s novými API je ale možné, že už čoskoro nájdeme joysticky priamo v ponuke Apple Storu, respektíve u prémiových predajcov. Apple by takýmto spôsobom dokázal konkurovať zariadeniam so systémom Android, medzi ktoré patrí napríklad SonyEricsson Xperia Play, telefón s joystickom a priamou podporou hier z PlayStation One.

Toto nové herné API by mohlo spôsobiť, že v budúcnosti by sme mohli ovládať hry, ako napríklad Modern Combat 5 či Asphalt 8: Airborne. Zároveň je možné, že Apple týmto novým krokom nepriamo potvrdil prichádzajúcu podporu App Store, aplikácií a hier na Apple TV, ktorá momentálne disponuje hardvérom iPadu 2 a softvérom na báze iOS. Skutočnosť, že Apple už v minulosti v spolupráci s Bandai predstavil konzolu Pippin, môže svedčiť v to, že Apple jedného dňa opäť vytvorí konzolu, ktorá bude ponúkať hry za veľmi výhodné ceny – počnúc od 0,89€, ak si Apple zachová svoju terajšiu cenovú politiku.

xperia-play

*Zdroj: TouchArcade

Dnes nejčtenější

.