Zavřít reklamu

Pretože Apple včera predstavil nový Mac Pro, ktorý je úplne prvým Apple počítačom s podporou 4K rozlíšenia, okamžite sa objavili špekulácie, že nám spoločnosť predvedie aj nový Thunderbolt displej s Retina displejom. Špekulácie nabrali na sile aj po tom, ako sa na internete objavilo pozadie OS X Mavericks v rozlíšení 5120 x 2880 pixelov. Toto rozlíšenie je štvornásobne vyššie ako to, ktorým disponujú aktuálne Thunderbolt displeje a preto je možné, že Apple skutočne pripravuje model s Retina displejom.

Fakt, že Apple na túto skutočnosť upozornil pri predstavení Mac Pro, vytvára domnienku, že vysoké rozlíšenie uvidíme v tomto roku iba na nových Thunderbolt displejoch a nie na iMacu. Pretože výroba displejov Retina v akomkoľvek rozlíšení je na úvod drahá a jej výrobná cena klesá až postupom času, je zrejmé, že sa Apple rozhodne zachovať cenu terajších iMacov na rovnakej úrovni až do tej doby, kedy výroba umožní zachovať cenu produktu s minimálnou zmenou.

Výrobu panelov, ktoré sa nachádzajú v aktuálnych Thunderbolt displejoch, má na starosti spoločnosť LG, ktorá je jednou z dvoch spoločností, ktorá sa podieľa na výrobe Retina displejov pre 13- a 15-palcový MacBook Pro. Pretože sa z času na čas objavujú správy, že Apple údajne rokuje so Sharp ohľadom displejov s vysokým rozlíšením, je možné, že ako jeden z výrobcov nových Thunderbolt Retina displejov bude práve Sharp. Sharp už dnes vyrába 32-palcové 4K displeje s rozlíšením 3840 x 2160 pixelov, a zároveň prezentoval 85-palcový displej s rozlíšením 8K, teda 7680 x 4320 pixelov.

philp-schiller-4k-mac-pro-wwdc-01

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.