Zavřít reklamu

Na včerajšej konferencii WWDC sme sa dočkali ohlásenia jediného zariadenia, ktoré sa do obchodov dostáva už dnes, a tým zariadením je najnovší MacBook Air. Apple sa rozhodol nové modely MacBooku Air osadiť procesormi Haswell, vďaka čomu došlo k významnému zvýšeniu výdrže ich batérie. Zatiaľ čo predošlá generácia ponúkala len 5 a 7 hodín výdrže, po novom sa stretneme s výdržou 9 a 12 hodín. Zmena sa ale dotkla aj celkového stavu zariadenia a preto už dnes môžeme vidieť prvé benchmarky.

Napriek tomu, že sa Apple rozhodol znížiť frekvenciu procesorov z 1.7 na 1.3GHz, v benchmarkoch sa týmto zariadeniam naďalej darí lepšie ako predchádzajúcim modelom s procesormi Ivy Bridge. Zatiaľ čo minuloročné modely so základným 1.7GHz procesorom získali celkové hodnotenie 5641 a 6029 bodov, najnovší model s 1.3GHz Intel Core i5 získal hodnotenie 6081 bodov.

Apple sa aj naďalej rozhodol ponúkať výkonnejší model s výkonnejším procesorom, ktorý teraz poskytuje frekvenciu 1.7 GHz. Zatiaľ čo predchádzajúce modely s taktom na 2GHz získali hodnotenie 6831 bodov, nový model s procesorom Haswell a nižšou frekvenciou získal hodnotenie 7097 bodov, ktoré je o viac ako 250 bodov vyššie.

mba-june-2013

*Zdroj: PrimateLabs

Dnes nejčtenější

.