Zavřít reklamu

Popri zisteniach, že nový MacBook Air ponúka vysokú výdrž batérie, takmer rovnako výkonný procesor a novú Flash pamäť, ktorá je až o 45% rýchlejšia ako tá u predošlých modelov, sa na nový MacBook Air rozhodli pozrieť aj známi servisní technici zo zahraničného servisu iFixIt. Tím technikov sa rozhodol preskúmať vnútornosti nového počítaču a upozorniť svet na zaujímavosti, vďaka ktorým sa nový model MacBook Air odlišuje od svojho predchodcu.

Server uvidel prvé zmeny oproti minuloročnému modelu už po odklopení spodného krytu. Pri tomto pohľade sa ľudia môžu stretnúť s viditeľne menšími komponentami, ktoré zahŕňajú vstavané Flash úložisko aj nový WiFi modul s podporou 802.11ac. Zároveň je viditeľné, že si Apple išiel za cieľom „celodennej výdrže batérie“ za každú cenu a preto okrem nového procesoru Intel Haswell a výkonnejšieho SSD nájdeme aj väčšiu batériu. Zatiaľ čo predošlý model poskytoval 6700mAh pri napätí 7,3V, model pre rok 2013 obsahuje novšiu batériu, ktorá poskytne 7150mAh pri napätí 7,6V.

Napriek pozitívnym zmenám si ale nový MacBook Air vyslúžil v tabuľke opraviteľnosti hodnotenie 4 z 10, za čo podľa iFixIt môže fakt, že všetky komponenty sú vyrábané špeciálne pre nový MacBook, a zároveň nemožnosť vylepšovať hardvér zariadenia. O toto sa postarala integrovaná pamäť RAM a nový SSD disk, ktorý využíva rozhranie PCIe namiesto SATA. Výhodou je ale fakt, že ak sa používatelia dostanú ku náhradným komponentom, opraviť MacBook pre nich bude veľmi jednoduché.

ifixit-mba-2013-flash

ifixit-mba-2013

*Zdroj: iFixIt

Dnes nejčtenější

.