Zavřít reklamu

John Gruber ze serveru Daring Fireball zveřejnil tento týden nejnovější díl svého podcastu, ve kterém uvedl, co již zaslechl ohledně nejnovějších plánů společnosti Apple na iOS 7. John Gruber je skutečně jeden z velmi malého počtu novinářů, kteří mají alespoň částečně otevřený přístup k některým členům managmentu společnosti Apple. Právě John byl první kdo viděl Final Cut X v praxi a tak dále. Podle Grubera mu jeho zdroj ve společnosti Apple tentokrát na neoficiálním setkání uvedl, že všechny úniky týkající se iOS 7 jsou špatně a úplně mimo.

To je poměrně zajímavé zejména z toho důvodu, že jsme zatím neměli možnost příliš úniků novinek okolo iOS 7 vidět. Objevila se sice údajná fotografie home obrazovky iOS 7, jejíž důvěryhodnost „potvrdil“ také server 9to5mac.com s odkazem na své zdroje, ovšem na druhou stranu i samotný autor fotografie uvedl, že se iOS 7 od alpha verze která byla na fotografii do GM verze velmi změnilo. Pokud tedy zdroj z Applu mluvil o tom, co si myslíme o iOS 7, nemluvil o únicích ale spíše o spekulacích, které se objevují s odůvodněním toho, že vedení designu iOS převzal Jony Ive, který nahradil Scotta Forstalla.

Právě díky Ivovu odporu skeuomorfismusu a jeho posedlosti čistým designem, se začalo spekulovat o tom, že iOS 7 bude čistý a velmi plochý. Pokud tedy Gruberův zdroj narážel právě na tyto spekulace, které však nejsou založeny na žádném úniku fotografií nebo alespoň informací z Applu, je velmi pravděpodobné, že Ive se tentokrát držel na uzdě a iOS 7 se ubere jiným směrem než všichni očekáváme. Na to jakým směrem se iOS 7 bude ubírat nemusíme již dlouho čekat, Apple Event z WWDC 2013, kde se iOS 7 představí začíná již dnes v 19:00.

photo-3

*Zdroj: daringfireball.net

Dnes nejčtenější

.