Zavřít reklamu

Během úvodní keynote pro letošní WWDC Apple představil budoucí generaci profesionálních počítačů Mac Pro, které prošly kompletní redesignem. Nová generace tak nabízí zcela nový válcovitý tvar okolo revolučního unifikovaného termálního jádra spolu se zcela novou architekturou hardware, která je vytvořena k podávání nejlepších výkonů. Nový Mac Pro je osazen nejnovější řadou procesorů Intel Xeon, dvěma GPU běžně používanými ve výkonných pracovních stanicích, rozhraním Thunderbolt 2, PCIe flash uložišti a ultra rychlou EEC pamětí v těle o výšce 9,9 palců. Tato generace tedy nabízí nekompromisní výkon zabalený v malém balení. 

„S nejnovějšími procesory Xeon, dualními FirPro GPU, EEC pamětmi a revolučním termálním jádrem je nová generace Macu Pro tím nejradikálnějším Macem, kterým jsme kdy vytvořili.“ Řekl Phill Schiller, senior vice-president pro celosvětový marketing Applu. „Všechen tento výkon a rozšiřitelnost je zabaleno do tohoto skvělého, zcela nového designu, který zabírá jen jednu osminu objemu předchozí generace a co je nejlepší, je sestrojen zde, v USA.“

Nová generace Mac Pro je postavena okolo geniálního unifikovaného termálního jádra, která dovoluje desktopu efektivně rozdělovat celou termální zátěž skrze všechny procesory. Výsledkem tak je desktop s dech beroucím výkonem, zabaleným do nového designu, který dosahuje jen jedné osminy objemu současné generace Mac Pro. Nejnovější generace procesorů Intel Xeon E5 nabízející až dvanácti jádrovou konfigurací nabízí až dvojnásobný výkon. Spolu s dvěma AMD FirePro GPU je tak nový Mac pro 2,5krát rychlejší než současná generace a nabízí tak ohromných 7 teraflops výpočetního výkonu. Samozřejmostí jsou i PCIe flash uložiště, které jsou až desetkrát rychlejší než současné běžné HD. Nový Mac Pro také nabídne poslední čtyř-kanálové EEC DDR3 paměti taktované na frekvenci 1866MHz, které nabídnou až 60GBps přenos. Díky tomuto výkonu můžete Mac Pro používat k editaci 4k videí, zatímco v pozadí bude počítač generovat efekty.

Nová generace je zároveň tou nejlépe rozšířitelnou. Díky šesti porty Thuderbolt 2, které nyní nabízí až 20GBps přenos na externí zařízení je Mac Pro vynikajícím nástrojem k připojení externích uložišť, několika PCI expansion chassis, audio a video breakout boxů a i nejnovějších externích displejů, včetně těch s rozlišením 4K. Každý ze šesti Thunderbolt 2 portů zároveň umožňuje připojit až šest řetězených zařízení, díky čemuž lze připojit celkově 36 vysoce výkonného příslušenství. Thunderbolt 2 je samozřejmě zpětně kompatibilní se současnými zařízeními s porty první generace a díky tomu můžete přenášet své soubory mezi Macy rychleji než kdy jindy. Nový Mac Pro bude dostupný později v letošním roce.

Mac_Pro_2013

Dnes nejčtenější

.