Zavřít reklamu

Špekulácie sa potvrdili a Apple na dnešnej konferencii WWDC 2013 skutočne predstavil novú hudobnú službu, iTunes Radio. Používatelia týmto spôsobom prináša bezplatnú službu, ktorá ponúka viac ako 200 rôznych staníc a ohromný katalóg hudby priamo z iTunes Store, skombinovaný s funkciami, ktoré ponúka iTunes. Pokiaľ sa rozhodnete počúvať iTunes Radio na vašom iPhone, iPade, iPod touch, Mac, PC alebo Apple TV, okamžite budete mať možnosť prihlásiť sa k hudobným staniciam, ktoré ponúkajú hudbu inšpirovanú tou vašou. Rovnako nájdeme sekciu Featured Stations, ktorá ponúka hudbu, ktorú vyberá a volí samotný Apple. Používatelia si tiež môžu vypočuť hudbu so špecifickým žánrom, či vytvoriť svoju vlastnú hudobnú stanicu.

iTunes Radio sa prispôsobuje tomu, akú hudbu počúvate a nakupujete. Čím viac používate iTunes Radio a iTunes, tým viac sa služba naučí vaše osobné požiadavky. iTunes Radio ponúka tiež možnosť počúvať premiéry úplne nových skladieb od tých najznámejších interpretov. Novinkou je tiež integrácia Siri a možnosť označiť či zakúpiť hudbu jediným kliknutím. Pokiaľ sa ale stretnete so skladbami, ktoré sa vám nepáčia, máte možnosť tieto skladby jednoducho zablokovať a ignorovať v budúcnosti.

iTunes Radio ponúka nové skladby každý týždeň, keďže všetka hudba je pridávaná súčasne s jej vydaním na iTunes Store. Novinkou by mala byť tiež možnosť sledovať špeciálne podujatia, ako napríklad každoročný iTunes Festival. iTunes Radio bude k dispozícií už na jeseň pre používateľov v USA, neskôr by sa ale mala dostať aj do ďalších krajín, ktoré podporujú iTunes Store.

Používatelia sa budú môcť orientovať v histórii počúvanej hudby a ak majú záujem, budú môcť túto hudbu zakúpiť jediným kliknutím, bez potreby vstupovať do iTunes Store. Samotná služba bude dostupná pre všetkých používateľov bezplatne, bude sa ale treba vysporiadať s reklamami. Toto ale neplatí pre používateľov iTunes Match, ktorí sa dočkajú možnosti počúvať hudbu bez akýchkoľvek náznakov reklám.

ios7-itunesradio

Dnes nejčtenější

.