Zavřít reklamu

Před WWDC se objevují čím dál tím zajímavější informace, které již nejsou pouhou spekulací, ale fakty. Nikdo nepochybuje o tom, že právě na WWDC se objeví poprvé nová verze operačního systému Apple OS X 10.9. Vývojáři však nyní upozornili server Appleinsider na jednu zajímavou informaci, na počet testovacích sestavení. Na níže uvedeném obrázku vidíte takzvané GM Build Number, tedy čísla testovacího sestavení u Golden Master verzí jednotlivých operačních systémů společnosti Apple. Golden Master verze jsou obvykle poslední testovací verze software, které se následně v téměř nezměněné podobě dostávají přímo ke koncovým uživatelům. 

Verze testovacích sestavení operačního systému máte možnost vidět například v Google Analytics při měření statistik návštěvnosti webu. Nyní se ukázalo, že nová, doposud nevydaná verze OS X 10.9 má již 451 testovacích sestavení bez toho, aniž by se vůbec dostala do rukou vývojářů. Zatím co OS X 10.4 měl 428 testovacích sestavení před jeho GM verzí a například OS X 10.8 měl pouze 269 verzí před GM, nový operační systém má již 451 testovacích sestavení a stále ještě není takzvaně Golden Master.

To v podstatě naznačuje dvě věci. Za prvé přinese nový operační systém od společnosti Apple více změn ve své struktuře než OS X 10.8 a s největší pravděpodobností se vývojáři na WWDC setkají již s verzí, která se bude blížit GM nebo se rovnou s Golden Master verzí setkají. Je také možné, že se Apple rozhodne OS X 10.9 vydat bez toho, aniž by jej nejprve dal k dispozici vývojářům, to je však krajně nepravděpodobné. Upozorňujeme však, že počet testovacích sestavení nemusí nutně znamenat viditelné změny v operačním systému pro běžné uživatele, ale například změny ve zdrojových kódech operačního systému, které běžné uživatele příliš nezajímají.

builds-130606

*Zdroj: appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.