Zavřít reklamu

Analytička spoločnosti Morgan Stanley, Katy Huberty, dnes zverejnila novú správu, v ktorej sa pozerá na potenciálne možnosti užívateľov s Apple ID v budúcnosti. Apple je dnes v poradí druhou spoločnosťou s najväčším počtom zaregistrovaných zákazníkov, preto je pomerne možné, že by sa Apple rozhodol v budúcnosti expandovať vrámci možností, ktoré ponúka svojim registrovaným užívateľom. S viac ako 500 miliónmi registrovaných užívateľov môžeme očakávať tri pomerne reálne scenáre.

Prvým z možných scenárov je možnosť mobilného platenia. Vieme už, že Apple jednoducho nemá v obľube technológiu NFC a zrejme sa pokúsi spraviť všetko preto, aby svojich užívateľov od tejto funkcie ušetril. Miesto toho by mohol ponúknuť svojim užívateľom vykonávať transakcie priamo cez platné Apple ID a žiadať od užívateľa možnosť potvrdiť transakciu heslom. Túto možnosť môže pozdvihovať fakt, že Apple hodlá údajne s budúcim iPhone užívateľom ponúknuť senzor odtlačkov prstov v Home Buttone, vďaka čomu by stačilo transakcie potvrdiť priložením určeného prstu.

Ďalším využitím, o ktorom môžeme počuť prakticky už niekoľko mesiacov, je streamovanie hudby. Aj keď je podľa doterajších tvrdení zrejmé, že táto služba bude dostupná bezplatne pre všetkých užívateľov, analytička ráta s poplatkami a reklamami. Vďaka ním by mohlo iRadio vygenerovať svojim majiteľom viac ako 1 miliardu amerických dolárov ročne, dnes je však zrejmé, že bude služba dostupná úplne bezplatne a bude ponúkať reklamy. K spusteniu služby by malo dôjsť pravdepodobne na konferencii WWDC 2013, ktorá sa koná 10. júna / června.

Treťou, poslednou možnosťou, ktorú analytička vo svojej správe uvádza, je reklamná služba. Podľa jednej z posledných správ Apple údajne plánuje zmeniť terajšiu službu iAd na službu, ktorá by umožnila generovať odkazy na webových stránkach, vďaka čomu by spoločnosť mohla konkurovať existujúcim riešeniam, akým je napríklad služba Google DoubleClick. Apple by mohol zbierať zo zariadení užívateľov údaje o ich lokalite. Vývojári by takto mohli získať väčšiu pozornosť a väčšie tržby ako na ostatných zariadeniach.

Dnes nejčtenější

.