Zavřít reklamu

Krátko pred konferenciu WWDC 2013 sa objavuje nová správa z Ruska, ktorá môže istým spôsobom potvrdiť, že spoločnosť Apple sa skutočne chystá priniesť na trh svoje vlastné inteligentné hodinky, ktoré dnes poznáme pod menom Apple iWatch. Napriek tomu, že v súčasnosti očakávame od hodiniek iba funkcie, vďaka ktorým by boli schopné spolupracovať s iPhone a ďalšími iOS zariadeniami, v dnešnej dobe tiež nie je vylúčené, že sa bude jednať o priameho nástupcu iPodu nano 6. generácie. Apple sa v týchto dňoch pokúsil získať ochrannú známku na pojem „iWatch“, nie všade sa mu to však vydarilo.

Ako tvrdí portál Izvestia, Apple sa v týchto dňoch rozhodol požiadať o ochrannú známku „iWatch“ predovšetkým v severných Európskych krajinách. Apple chce tento pojem zaradiť do medzinárodných skupín 9 a 14, čo predstavuje počítače a hodiny. iWatch by mali byť multifunkčným zariadením, ktorého ohlásenie očakáva naša redakcia už na konferencii WWDC, v čom nás presviedča predovšetkým náznak farebného hodinkového zariadenia priamo na oficiálnom logu WWDC. Ako tvrdia patenty, užívatelia by vďaka tomuto zariadeniu získavali notifikácie a upozornenia zo svojich iOS zariadení, mali by možnosť presúvať sa medzi hudobnými skladbami a vykonávať ďalšie činnosti. Podľa analytikov však môžeme zariadenie očakávať až na konci roku, respektíve v roku 2014.

Fakt, že Apple skutočne pripravuje takéto zariadenie, môže potvrdzovať aj skutočnosť, že Apple získal ochrannú známku „iWatch“ na území Jamajky 3. decembra / prosince 2012. S označením však Apple môže mať problém. Už v roku 2004 získala spoločnosť Quest Software trademark I/Watch, v roku 2007 pre zmenu spoločnosť Viva Vision Inc. získala ochrannú známku IWatch. V tomto prípade sa však jedná iba o známky 9. medzinárodnej skupiny, teda počítačových produktov. Pojem „iWatch“ v 14. medzinárodnej skupine žiada spoločnosť M.Z. Berger & Co.

Problém v Rusku môže mať Apple aj vďaka svetoznámeho výrobcu hodiniek Swatch. Švajčiarska spoločnosť si v Rusku nechala zaregistrovať patent na pojem „iswatch“, čím spôsobila problém pre istú ruskú spoločnosť. Ruský patentový úrad, Rospatent, odmietol v roku 2011 schváliť trademark na pojem „iWatch“ kvôli priveľkej podobe s ochrannou známkou švajčiarskeho výrobcu.

iWatch

iWatch3

iWatch2

*Zdroj: Izvestia.ru

Dnes nejčtenější

.