Zavřít reklamu

Výrobce procesorů společnost ARM představila nové procesory, které automaticky rozpoznají nelegální kopie filmů. Procesor vznikl ve spolupráci s Hollywoodem a umožní tvůrcům obsahu zabránit v pirátství na mobilních platformách. Čip s označením Mali-V500 je v podstatě běžný procesor od ARM, který má však protipirátskou ochranu, jenž automaticky detekuje nelegální filmy a videa. Podle ARM splňuje nový čip nejpřísnější protipirátské standardy pro mobilní zařízení v současnosti.

Nesmíme zapomínat, že procesory Apple pro iOS zařízení jsou postaveny právě na architektuře ARM a pokud se někdo podobnou ochranu rozhodne využít, s největší pravděpodobností to bude právě světový lídr v oblasti online distribuce video a audio obsahu, tedy Apple a jeho iTunes Store. Mali-V500 byl vyvinut na žádost Hollywoodu a jedná se o první mobilní čip optimalizovaný k tomu, aby zabránil šíření pirátských kopií videa. Podle dostupných informací však umí čip rozeznat pouze pirátská videa v rozlišení 720p a vyšším.

Podle slov mluvčího ARM i podle předpokladů budou nyní studia tlačit na výrobce mobilních telefonů, multimediálních přehrávačů a tabletů, aby nové čipy použily do svých přístrojů. Mali-V500 je navíc sice samostatný čip, ovšem slouží spíše k demonstraci nové funkce než jako samostatný produkt, nová funkce rozpoznání pirátského videa lze hardwarově navázat na téměř veškeré nové čipy, které ARM vyrobí a je velmi pravděpodobné, že o takové čipy výrobci projeví zvýšený zájem.

ARM Mali-V500 nabízí nejnovější ochranu DRM a jedná se o první čip na světě, který nabízí hardwarovou ochranu proti přehrávání nelegálního videa. Hollywoodská studia a Netflix jsou nadšena tím, co ARM představil, což vyplývá ze slov viceprezidenta marketingu ARM Chrise Porthouse, který pro Financial Times uvedl: „Hollywoodská filmová studia a a distributoři obsahu jako je Netflix mají svoji největší hodnotu v obsahu, který distribuují, proto chtějí chránit digitální práva na úrovni hardware, celou dobu od stažení až po zobrazení daného obsahu“

mali

*Zdroj: torrentfreak.com, arm.com

Dnes nejčtenější

.