Zavřít reklamu

Agentura jediného muže na světě který dokázal vydělat miliardy dolarů na seriózní žurnalistice Michaela Bloomberga, zveřejnila novou zprávu o službě iRadio. Podle zdrojů blízkých společnosti Apple bude služba iRadio, tedy streamovací hudební služba představena již na WWDC 2013 příští týden. Důležitou součástí pak bude služba iAD, kterou společnost představila ještě pod vedením Steva Jobse v roce 2010.

Původním smyslem iAD byla možnost nabídnout vývojářům zdarma dostupných her a aplikací na iTunes App Store, monetizovat své aplikace pomocí reklam, které do nich bude umísťovat přímo Apple. Vývojáři tak do aplikací mohli zahrnout plochy pro inzerci, do kterých Apple díky exkluzivním smlouvám umístil bannery na ty největší společnosti světa, ke kterým by se samotní vývojáři nedostali. Apple pak následně vyplácí vývojářům podíl z iAD a část si samozřejmě jako vždy nechává.

S příchodem iRadia však služba iAD dostává nový rozměr a podle Bloombergu bude iRadio dostupné zcela zdarma s tím, že náklady na provoz a také zisk pokryje právě iAD. V hudební streamovací službě tak Apple nabídne reklamní prostor pro inzerenty. Právě o dohled nad iAD se podle Bloombergu stará senior viceprezident společnosti Apple, který již dohlíží na iTunes, App Store a samotný iAD, tedy Eddy Cue. Ten bude spolupracovat s bývalým manažerem společnosti Adobe Toddem Teresim, kterého Apple najal v minulém roce. Právě dvojice Teresi a Cue bude zodpovědná za službu iAD v hudební streamovací službě iRadio. Bloomberg se domnívá, že Apple iRadio sice na WWDC skutečně představí, ale služba bude dostupná až několik měsíců po představení, stejně jako tomu bylo například u iTunes Match.

Smartphone-Internet-Radio

*Zdroj: bloomberg.com, zdroj obrázku: blog.hotelescity.com

Dnes nejčtenější

.