Zavřít reklamu

V priebehu konferencie D11, na ktorej sa v priebehu uplynulej noci objavil Tim Cook, sme sa mohli dozvedieť pomerne zaujímavé informácie o produktoch Applu v budúcnosti a zároveň nám CEO spoločnosti oficiálne potvrdil, že dizajn v budúcej verzii iOS prevezme pod seba Sir Jonathan Ive. Medzi novinkami, ktoré Apple však pripravuje, podľa Cooka nemusia byť len hodinky a televízory, ale tiež by sme sa v budúcnosti mali dočkať aj väčšej otvorenosti systému. Túto otvorenosť však budú mať k dispozícii len vývojári aplikácií.

Momentálne nie je známe, či sa táto zmena udeje už pri predstavení iOS 7, no Apple by týmto mohol spríjemniť prácu vývojárom a ľuďom, ktorí v súčasnosti upravujú prostredie svojich jailbreaknutých iOS zariadení. Tim Cook však tvrdí, že na otvorenosť bude dbať, aby aplikácie neškodili celkovej užívateľskej skúsenosti so systémom iOS. Znamená to, že aj keď sa dočkáme hlbších možností, prostredie Facebook Home v systéme určite nenájdeme: „V budúcnosti uvidíte otvorenie niekoľkých API, nepôjdeme však do takej miery, aby sme riskovali zlú užívateľskú skúsenosť,“ prehlásil Tim Cook na konferencii D11.

Znamená to teda, že v budúcnosti by sme mohli automaticky nahrávať zachytené fotografie na Dropbox bez potreby spustenia aplikácie, či dokonca počúvať hudbu z internetových rádií priamo v aplikácii Hudba. Samozrejme, pokiaľ si užívateľ stiahne a nainštaluje potrebnú aplikáciu na svoj iPhone. Nie je tiež vylúčené, že sa dočkáme FaceTime aplikácie na Androide: „Apple nemá žiadny náboženský dôvod, prečo by nevytvoril port aplikácií z iOS pre Android, pokiaľ by to dávalo zmysel.“

img_4126

Dnes nejčtenější

.