Zavřít reklamu

Aj keď Apple je v súčasnosti pomerne populárnou spoločnosťou a jej obchody lákajú tisícky ľudí denne, nie vždy sa môže stretnúť s pozitívnymi reakciami. Práve to je prípad nového Apple Store v San Franciscu, ktoré má Apple v pláne otvoriť. Spoločnosť má v pláne opustiť svoj terajší obchod na 1 Stockton Street a presunúť sa o tri bloky ďalej severne, k námestiu Union Square. Negatívne reakcie sa objavili aj napriek tomu, že správa obsahovala pozitívne reakcie od úradníkov z mesta, v ktorom sa už o dva týždne bude konať konferencia WWDC.

Za kritikou stojí najmä očakávané použitie typického materiálu, teda skla a kovu, čo podľa Johna Kinga z magazínu San Francisco Chronicle naruší dizajn na oblasť tohto námestia. Podľa plánov by mala totiž sklenená budova prezentovať kocku, pre ktorú bude nutné odstrániť bronzovú fontánu Rutha Asawu, ktorá podľa Kinga „narozdiel od Applu nemôže existovať kdekoľvek.“ Nový obchod Apple Store by mal byť budovaný spoločnosťou Foster + Partners, ktorá by podľa špekulácií mala pracovať nielen na budúcich obchodoch Apple Store, ale aj na futuristickom sídle spoločnosti, známom ako Campus II či „The Spaceship“.

King ďalej tvrdí, že budúci sklenený obchod na Post Street bude mať väčšinu dňa výrazné problémy s priamym svetlom a zároveň naruší estetiku ulice Stockton Street, kde sa terajší obchod nachádza. Na jeho mieste by sa totiž po neurčitú dobu mala nachádzať obrovská 24-metrová stena. Najväčšou škodou však je práve odstránenie unikátnej fontány v trojuholníkovom námestí za terajším obchodom Levi’s. Práve túto sochu dnes navštevujú okoloidúci, aby sa pri nej odfotografovali. Dúfa však, že sa Apple rozhodne skrášliť aj okolie celého objektu, čím by aspoň z časti kompenzoval nespokojnosť obyvateľov San Francisca.

apple_store_sf_union_square_large

asawa_san_francisco_fountain

*Zdroj: MacRumorsSan Francisco Chronicle (vyžaduje registráciu)

Dnes nejčtenější

.