Zavřít reklamu

Známy japonský portál Macotakara.jp, ktorý môžeme poznať najmä vďaka dôveryhodným informáciám o budúcich zariadeniach, koncom minulého týždňa na svojom oficiálnom blogu zverejnil nový a pomerne obsiahly článok, ktorý odhaľuje informácie o trojici očakávaných tohtoročných iOS zariadení. Macotakara potvrdil, že lacnejší plastový iPhone nebude dostupný v čiernom farebnom variante a podobne ako iPhone 5S, aj plastový iPhone dá prednosť novým farebným variantom.

Kým doteraz sa zmienky o farbách telefónu objavovali len u analytikov a špekuláciách, Macotakara sa spolieha na dvojicu odlišných zdrojov, ktoré mu ponúkajú takmer identické farby – prvý zdroj tvrdí, že lacný iPhone bude v tmavomodrej, zlatooranžovej, oranžovo zlatej, bielo-šedej. Druhý nemenovaný zdroj pre zmenu tvrdí, že telefón je dostupný v bielej, ružovej, zelenej, modrej a žlto-oranžovej farebnej verzii. Ako sa zdá, Apple zjavne chce odlíšiť svoj lacný telefón od terajšieho modelu iPod touch. Apple by mal vyprodukovať 1000 testovacích modelov telefónu už v priebehu júna/června, masová produkcia sa spustí v júli/červenci až septembri/září.

large-519e6ae89e205

Ďalšia informácia sa týka siedmej generácie telefónu iPhone, iPhone 5S. Aj tento telefón by mal získať nové farby. Kým doterajšie správy tvrdili, že popri Black&Slate a White&Silver farebnej variante bude v obehu aj tretí farebný model, podľa nového tvrdenia sa jedná až o dve úplne nové farebné schémy. Očakávať máme preto zelený a zlatý model, ktorému pravdepodobne patril aj uniknutý SIM slot. Zmeny sa dočká aj fotoaparát iSight a preto na zadnej strane môžeme očakávať dvojitý LED blesk. Menšia zmena sa dotkne mikrofónu na zadnej strane zariadenia. Apple zrejme chce odlíšiť iPhone 5 a iPhone 5S v tých najmenších detailoch a preto by mal byť nový mikrofón kruhový.

Posledná informácia sa týka iPadu 5. generácie. Ako sme mohli vidieť už na prvých prototypoch iPadu mini, na prístroji sme mohli nájsť ďalší mikrofón, ktorý sa nachádzal vo vrchnej časti zadného krytu. Podľa zdrojov by sa mal tento mikrofón skutočne nachádzať na piatej generácii iPadu s Retina displejom. Piata generácia by mala navyše podporovať štandardné SIM karty miesto špeciálnych dátových, ktoré sú preň určené. iPad 5. generácie má byť ohlásený až po predstavení iPhone 5S.

large-519e6ae89bcd7

*Zdroj: Macotakara

Dnes nejčtenější

.