Zavřít reklamu

Pokiaľ jestvuje spôsob ako premeniť váš iPhone na zdravotnú pomôcku, určite sa nájde aplikácia aj na to. A spolu s ňou aj dodatočné príslušenstvo, ktoré je vyžadované pre správnu funkčnosť softvéru. Spoločnosť BioSense Technologies totiž vytvorila produkt s menom uChek, ktorý má za účel zistiť aktuálny zdravotný stav človeka pomocou skenovania vzorky moču nanesenej na papieriku. Kým samotnú aplikáciu je možné stiahnuť bezplatne na App Store, je k nej vyžadovaný 40-dolárový fyzický doplnok.

Tento doplnok je prispôsobený pre „novú generáciu“ a preto je možné používať ho s iPhone 4, iPhone 4S a iPhone 5. Samotný proces funguje tak, že užívateľ s pomocou doplnku oskenuje testovací papierik, pričom v dnešnej dobe je možné použiť produkty od spoločností Siemens a Bayer, ale aj mnohých ďalších. Systém pritom automaticky analyzuje a vyhodnotí výsledky podľa fotografie, pričom v tomto prípade môže užívateľ zistiť detaily o stave cukru, urobilinogénu, pH a ďalších vlastností. Aplikácia, ktorá môže pomôcť diabetikom, dokáže uchovávať dáta z minulosti, ako aj umožní analyzovať predchádzajúce výsledky.

Produkt dnes ešte nie je pripravený na masovú výrobu a preto je možné ho v súčasnosti zakúpiť v USA a Indii za 40 dolárov, v budúcnosti sa však produkt dostane aj do ďalších krajín. Ak máte preto záujem o dostupnosti v krajine, užívateľ sa môže prihlásiť k oficiálnemu informatívnemu kanálu.

uchek

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.