Zavřít reklamu

Po tom, ako Samsung začal predávať svoju novú vlajkovú loď Galaxy S4 u nás a my sme sa naň oficiálne pozreli v našej recenzii, na internete sa začínajú objavovať ďalšie správy o pokračovaní životnej púte tohto nového telefónu preplneného rôznymi funkciami a vychytávkami. Aj keď je zrejme možné, že sa po vzore Galaxy S3 dočkáme po určitom čase predstavenia menšieho modelu Galaxy S4 Mini, podľa nových správ by sme sa mali dočkať predstavenia ďalších dvoch noviniek do rodiny Galaxy S4.

Hneď na úvod sa pritom jedná o akýsi predčasný útok na Apple a jeho plány do budúcna. Zatiaľ čo dnes sa len špekuluje, že by Apple mal v tomto roku predstaviť nové farebné varianty iPhonu, Samsung o tom zrejme vie niečo viac. Niet preto divu, že spoločnosť plánuje už v blízkej dobe uviesť na trh štyri nové farebné varianty svojho telefónu, nazvaných ako Blue Arctic, Red Aurora, Purple Mirage a Brown Autumn. Dôvod, prečo sa v budúcnosti objavia na svete modré a hnedé telefóny Galaxy S4 je jasný – spoločnosť chce totiž uspokojiť aj tých zákazníkov, ktorí nefandia priveľmi klasickej bielej a čiernej farbe, ktorú poznáme z 90% dnešných elektronických produktov.

samsung-galaxy-s4-red-blue

Druhou novinkou by mala byť pripravovaná vodotesná edícia telefónu, známa ako Galaxy S4 Active. Tú je však možné pokladať za úplne nový, pravdepodobne lacnejší model telefónu, pretože vodotesný telefón sa dočká úplnej zmeny hardvéru. Galaxy S4 Active alias GT-I9295, by mala podľa dostupných informácií disponovať procesorom Qualcomm Snapdragon S4 Pro a 8-megapixelovou zadnou kamerou. Ponúkne však plnohodnotný systém Android 4.2.2 Jelly Bean a prostredie TouchWiz, vďaka čomu by mal prístroj aj naďalej zvládať množstvo činností. Zmena sa však dotkla aj dizajnu telefónu a narozdiel od štandardnej edície ponúkne model S4 Active fyzické tlačítka pod obrazovkou. Čo je však zvláštne, narozdiel od klasického variantu prinesie zrejme tento model menší displej, keďže jeho hustota predstavuje 480 ppi miesto pôvodných 441. Telefón bude dostupný v čierno-červenom variante.

*Zdroj: CNET, GSM Arena, Mashable

Dnes nejčtenější

.