Zavřít reklamu

Zdá sa vám, že dnešné mobilné displeje ponúkajú nadbytočne veľké množstvo pixelov, zatiaľ čo spoločnosti by sa mali zamerať viac na výdrž batérie? A čo v prípade, že preferujete vysoké rozlíšenie displeju a zároveň požadujete dlhú výdrž batérie? Nuž, je tu aj také riešenie. Známa technologická spoločnosť Qualcomm predstavila nový displej využívajúci technológiu Mirasol, ktorý zároveň ponúka vysoké rozlíšenie a zároveň dokáže šetriť batériu. Hustota displeju navyše už dnes dvojnásobne prekonáva hustotu Retina iPadu.

5.1-palcový displej od Qualcommu totiž disponuje rozlíšením 2 560 x 1440 pixelov pri hustote 577 ppi. Človek by si v takomto prípade povedal, že telefón s takýmto displejom dokáže vybiť zariadenie behom niekoľkých hodín. Opak je však pravdou a podľa tvrdenia spoločnosti je prototyp displeju až 6-násobne úspornejší ako dnešné LCD či OLED displeje. Technológia Mirasol totiž predstavuje farebný elektronický papier a teda sa svojho využitia u hardvérovo veľmi náročných hier nedočká. Samotný displej je však vo fáze prototypu a ešte nie je známe, v akých typoch zariadení ho nájdeme.

Svoje uplatnenie by si mohol papier získať napríklad u rôznych inteligentných hodiniek, keďže práve od nich sa očakáva, že poskytnú dlhú výdrž batérie na jedno nabitie. Spoločnosť totiž popri mobilnom displeji predstavila aj menší, 1.6-palcový dotykový displej určený pre inteligentné hodinky, ktorý by mohol Apple použiť vo svojich hodinkách iWatch, pokiaľ by sa rozhodol vydať cestou zariadenia s Retina displejom a zároveň veľmi dlhou výdržou batérie, vďaka ktorej by bolo schopné zariadenie vydržať dni bez potreby nabitia. Zároveň užívateľov prekvapí rozlíšenie 600 x 600 bodov, teda rozlíšenie, ktoré odpovedá veľkosti obalov albumov z iTunes Store. A ako môžeme očakávať, nové hodinky by mohli poskytovať dostatok priestoru pre ukladanie hudby.

dsc02397

dsc02385

*Zdroj: Engadget

Dnes nejčtenější

.