Zavřít reklamu

Len pár týždňov pred konferenciu WWDC 2013 sa na internete objavuje jeden z prvých, ak nie úplne prvý komponent, ktorý by mal prináležať budúcej generácii počítačov MacBook. Technológie idú dopredu a tak niet divu, že kým v minulom roku nás tešila podpora štandardu 802.11n v Apple zariadeniach, dnes sa už Apple pripravuje na uvedenie počítačov a inej elektroniky s podporou štandardu 802.11ac. Tomu konieckoncov nasvedčuje aj jedna z prvých zmienok o novom štandarde, ako aj čerstvá fotografia, ktorú vám prinášame.

Prvé zmienky o aplikovaní technológie 802.11ac v budúcich Macoch sa objavili už na začiatku roku, kedy na ňu upozornil zahraničný portál The Next Web. Nový čip by pritom mal priniesť až trojnásobne vyššiu rýchlosť oproti terajšej technológii, vďaka čomu sa rýchlosť pripojenia zvýši až na 1,3Gbps, teda rýchlosť až do 162,5MB/s. Oficiálnejšie zmienky sa však objavili až v apríli/dubnu tohto roku, kedy sa o štandarde 802.11ac objavili informácie už v jednej z prvých testovacích verzii OS X 10.8.4 Mountain Lion.

Ako tvrdí pôvodca uniknutých fotografií, ktorého nájdeme na fórach tonymacx86.com, v budúcej generácii MacBookov a desktopových Macov by sme mohli nájsť čip Broadcom BCM94360CD. Ten podľa doterajších informácií podporuje štandardy IEEE 802.11a/g/n/ac a teda s podporou 802.11b sa pravdepodobne môžeme rozlúčiť. Čip taktiež pravdepodobe podporuje technológiu Bluetooth 4.0, ktorú dnes nájdeme v množstve Apple zariadení.

WIFI1

WIFI2

*Zdroj: tonymacx86.com

Dnes nejčtenější

.