Zavřít reklamu

Po úspechu mimoriadne populárnych arkádových hier Can Knockdown a Can Knockdown 2 sa vývojárske štúdio Infinite Dreams rozhodlo na App Store vydať v poradí už tretie plnohodnotné pokračovanie svojho titulu, ktoré je tak, ako v prípade predchádzajúcich dielov, označené cenovkou 1,59€. Keďže Can Knockdown bola jedna z prvých hier, ktoré sa dostali na môj prvý iPod touch, dnes som sa rozhodol vziať si na recenziu jeho pokračovanie a už po chvíli hrania musím konštatovať, že tretí diel je niečo úplne nové.

Spoznáte to už na samom začiatku. Kým v predchádzajúcich dieloch mal hráč za cieľ zhodiť čo najväčší počet plechoviek a mal k dispozícii 5 loptičiek, tretie pokračovanie sa rozhodlo dať prednosť inovácii a inšpirácii. V novej hre, podobne ako v Angry Birds či Cut the Rope, nájdeme v súčasnosti až 100 levelov rozdelených do piatich sérií, pričom vývojári sľubujú, že čoskoro môžeme očakávať desiatky ďalších nových levelov. Na teraz sa vývojári rozhodli použiť úplne nový grafický engine, ktorým je Unity. Atraktívnu zmenu môžeme vidieť už v hlavnom menu, ktoré je teraz ozvučené a ako zistíte neskôr, jeho drvivá väčšina sa dá ovládať za pomoci gest. Samozrejmosťou je sekcia nastavenia, ktorá sa nachádza naľavo od hlavného menu.

canknockdown3-1

V ňom je možné stlmiť zvuky a hudbu, synchronizovať vaše dáta s iCloud a zmeniť jazyk hry, češtinu či slovenčinu dnes v hre však ešte nečakajte. Ďalej je možné darovať aplikáciu niektorému z vašich priateľov či resetovať rozohranú kariéru. Na tejto obrazovke sa nachádza aj celkom príjemný easter egg, jeho odhalenie však nechávam na vás. Novinkou je použitie akcelerometru do menu a teda sa netreba diviť, keď sa behom chôdze začne vaša obrazovka triasť. Ani Can Knockdown 3 nie je výnimkou v oblasti integrácie Game Center a preto môžeme očakávať 50 achievementov s celkovým počtom 730 bodov.

Nový engine však prináša aj svoje nevýhody a preto už nie je načítavanie jednotlivých levelov také plynulé ako v minulosti. Keď som hru hral na iPade mini, level načítavalo približne 8 sekúnd, na druhú stranu sa však pred očami objaví úplne nový vizuál. K dispozícii máme už len tri loptičky, pričom výsledné skóre každého levelu závisí od počtu použitých loptičiek. Ak teda zhodíte všetky plechovky jednou loptou, môžete sa tešiť až na 3 hviezdičky, ktoré značne priložia ruku k tomu, aby ste odblokovali vyššie úrovne. Zmena sa dotkla aj fyziky a preto už je teraz potreba držať prst na obrazovke dlhšie ako v minulosti. Aj keď spočiatku sa nebude táto drobná zmena páčiť každému, v neskorších leveloch bude hráč len rád, že k tomu predsa len došlo. Hra totiž už nie je iba o zhadzovaní plechoviek, ale s narastajúcim číslom levelu pribudnú aj logické úlohy, ktoré musí hráč splniť, aby dokázal daný level prejsť na 3 hviezdičky. V hre sa totiž už stretneme aj s tzv. Toxickými plechovkami, ktoré ak zhodíte, strhnú vám 3000 bodov z výsledného skóre. Neúspech je zaručený, ak sa vám ich podarí zhodiť všetky. Na pomoc nám však prídu tlačítka a biliardové loptičky. Navyše, v ich prípade je nádherné sledovať fyziku, ktorá sa v hre nachádza.

Pokiaľ sa vám však podarí získať všetky hviezdy v niektorej dostupnej sérii levelov, hra vám oznámi, že ste získali prístup k režimu Endless, ktorý vám môže pripomenúť režim z klasických predošlých dielov hry.

canknockdown3-2

Can Knockdown 3 je bez pochyby plnohodnotným pokračovaním známej série a nebojím sa povedať, že týmto dielom ohlásilo štúdio Infinite Dreams knockdown predchádzajúcim dielom. Can Knockdown 3 totiž pôsobí novšie ako predchádzajúce diely, no zatiaľ čo v predchádzajúcich dieloch mal užívateľ za cieľ získať čo najvyššie skóre, dnes má k dispozícii stovku levelov, ktoré musí dokončiť, aby hru prešiel. Samozrejmosťou je integrácia Game Center a pokiaľ ste teda už hru dokončili, nebude zrejme problém plniť úlohy Game Centra. Aj keď sa mohlo najprv zdať, že predošlý režim hier už nie je k dispozícií, jeho prítomnosť po dokončení všetkých hviezd v leveli vás určite prekvapí. Pokiaľ však k nemu chcete prístup ihneď, naďalej si môžete stiahnuť niektorý z predošlých dielov, pričom prvý diel je naďalej dostupný úplne bezplatne pre všetky iOS zariadenia počnúc iPhone 3GS. V cenovej relácii 0,89€ je v týchto dňoch dostupný aj Can Knockdown 3, avšak v jeho prípade sa jedná len o dočasnú 50% zľavu. Po nej bude hrať stáť 1,59€, nemyslím si však, že by ste týchto peňazí ľutovali. Číselné hodnotenie? 5 z 5.

Dnes nejčtenější

.