Zavřít reklamu

Len pred pár hodinami sme vám priniesli zaujímavú správu, ktorá bližšie popisuje, prečo sa ohlásenia služby Apple iRadio nedočkáme zrejme ani na blížiacej sa konferencii WWDC 2013. Renomovaný technologický portál CNET však priniesol nové správy týkajúce sa problému medzi Applom a Sony Music Entertainment, jedným z troch najvýznamnejších hudobných vydavateľstiev, ktoré majú poskytovať obsah pre iRadio. Po novom je preto naozaj možné, že sa ohlásenia služby dočkáme až neskôr, pri ohlásení nového iPhone.

Sony pritom rieši výšku poplatku, ktorú by mal Apple zaplatiť v prípade, že sa poslucháč rozhodne preskočiť práve počúvanú skladbu. Jedná sa pritom o jednu z funkcií na požiadanie, ktoré by mali byť špecifické práve pre pripravovanú online hudobnú službu, ktorá môže pomôcť pri prehľadávaní hudby na iTunes Store. Služba totiž mimo iného ponúkne užívateľom možnosť okamžite zakúpiť práve počúvanú skladbu z obchodu iTunes, pričom vypočuť by si ju mohol takýmto spôsobom úplne bezplatne. Nešťastne však znie v tomto prípade správa, že Apple mal v pláne spustiť svoju službu už v priebehu leta, najskôr už pár hodín po konci hlavného eventu konferencie WWDC 2013.

Podľa doterajších informácií by malo rádio poskytovať užívateľom možnosť pretočiť skladbu na začiatok či preskočiť skladbu po tom, ako si vypočuje jej určitú časť. Internetová služba by však mala prinášať aj ďalšiu možnosť zisku, v tomto prípade by sa jednalo o reklamy, ktoré by sa objavili po určitom počte prehraných skladieb, prípadne by sa do „vysielania“ dostávali náhodne. Podľa nových správ však Apple nielen, že už podpísal dohodu s Universal Music, ale v blízkej dobe sa tomu udeje aj v prípade vydavateľstva Warner Music Group, ktoré malo istý čas problém s poplatkami, ktoré si Apple pôvodne stanovil. Vydavatelia však vidia online službu od Apple ako službu, ktorá by mala pomôcť rozvinúť popularitu internetového rádia po celom svete.

podcasts-2

Podcasts 1.2 pre iPhone a iPad

*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.