Zavřít reklamu

Po vlne negatívnych reakcií voči prostrediu Facebook Home, ako aj slabých predajoch prvého telefónu s týmto prostredím, HTC First, sa môže zdať, že je budúcnosť tejto služby celkom neistá. Podľa nových informácii sa však ale už vývojári svetoznámej sociálnej siete poučili a už v priebehu nasledujúcich týždňov by mali vydať úplne novú verziu aplikácie, ktorá by mala v konečnom dôsledku zmeniť prvky, ktoré sa dočkali najväčšej kritiky. Za spôsobenými problémami však nemôže nedbanlivosť vývojárov, ale rozšírenosť iPhonu medzi nimi.

Drvivá väčšina vývojárov a testerov, ktorí sa podieľali na tvorbe aplikácie Home, totiž podľa pracovníkov Facebooku využívala vo svojom bežnom živote práve telefóny iPhone od Apple, ktoré ponúkajú pomerne jednoduché užívateľské prostredie bez veľkého množstva funkcií. Práve to spôsobilo, že stávajúci užívatelia Androidu si nevedeli zvyknúť na absenciu podaktorých prvkov pôvodného OS, akými sú napríklad widgety, dock pre najpoužívanejšie aplikácie alebo možnosť vytvárania zložiek s aplikáciami. Testeri si práve preto neuvedomovali, aké drastické zmeny v rozhraní telefónu Facebook Home spôsobil, čo následne spôsobilo obrovskú vlnu negatívnych reakcií – o čom svedčia nízke predaje telefónu HTC First, ako aj priemerné hodnotenie aplikácie 2,2 z 5 hviezd, založené na viac ako 15 000 hlasoch.

htc-first-slide-03

Aby toho nebolo málo, iPhone si obľubuje aj väčšina personálu spoločnosti Facebook, a preto niet divu, že zakladateľ Mark Zuckerberg už dávnejšie chcel vidieť rozhranie Facebook Home na telefónoch iPhone. Aj keď prostredie nie je v systéme integrované, vývojári sa rozhodli implementovať kľúčové funkcie rozhrania do štandardnej Facebook aplikácie, ktorú je však potrebné nainštalovať z App Store a spustiť, pokiaľ si ju chce užívateľ naozaj vychutnať. Ďalším znakom popularity iOS medzi pracovníkmi je aj vzhľad aplikácie pre iPad, ktorá je v porovnaní s verziou pre Android tablety kvalitnejšie spracovaná. Facebook však začak prijímať testerov a vývojárov, ktorí majú za cieľ vyladiť prostredie Facebook Home k obrazu Androidovskému. Práve preto je jedným zo základných kritérií vlastnenie telefónu so systémom Android.

*Zdroj: TechCrunch

Dnes nejčtenější

.