Zavřít reklamu

Pamätáte si na to, ako sa ešte pred dobou Internet Bankingu posielali peniaze našim ďalekým známym poštou? Google si na túto dobu očividne pamätá tiež a aj to môže byť dôvod, prečo sa rozhodol starú známu činnosť obnoviť tým, že ju previedol aj do digitálnej podoby. Po novom tak už užívatelia služby Gmail nebudú mať možnosť posielať len fotografie či dokumenty, ale po novom k týmto klasickým prílohám pribudnú aj skutočné peniaze. Samozrejme, až po tom, ako zadáte číslo platnej kreditnej karty a výšku sumy.

Google tak učinil na včerajšej konferencii I/O, na ktorej prehlásil, že Google Wallet bude integrovaný v populárnom mailovom klientovi. Používatelia spoznajú prvok tak, že v ponuke možností e-mailu okrem ikony Google Drive nájdu aj ikonu doláru, ktorý predstavuje novú funkciu. Aj keď sa zrejme nejedná o funkciu, ktorá do pár dní nahradí internet banking, môže sa jednať o revolúciu v spôsobe, akým nakupujeme produkty z internetových obchodov. Pokiaľ sa služba dočká hlbšej integrácie či funkcionality, zákazníci budú môcť nakupovať veci v e-shopoch tým, že miesto možností platby kreditnou kartou či prevodom na účet zvolia odoslanie e-mailom.

V takomto prípade by užívateľ získal e-mail s unikátnym kódom a detailami transakcie, pričom k potvrdeniu nákupu by došlo až po zaplatení stanovenej čiastky. Navyše, príjemca nemusí v tomto prípade vlastniť účet Gmail, stačí mu kliknúť na položku „Claim Money“, čím sa peniaze okamžite prevedú na jeho účet. Google týmto spôsobom môže konkurovať veľmi rozšírenému PayPalu, ktorý sa využíva na mnohých svetových stránkach s veľkým menom, ako napríklad na aukčnom portáli eBay. Aj keď samotná služba nebude dostupná ešte niekoľko mesiacov, už dnes sú známe obmedzenia, ktoré používateľov pri používaní čakajú. Aby mohol užívateľ vykonávať transakcie, musí mať viac ako 18 rokov a taktiež budú transakcie obohatené o poplatok vo výške 2,9%. Používateľ môže prostredníctvom e-mailu odoslať minimálne 30 centov.

*Zdroj: Slashgear

Dnes nejčtenější

.