Zavřít reklamu

Asi pred mesiacom sa Facebook rozhodol v spolupráci so spoločnosťou HTC predstaviť svoj prvý smartfón, ktorý mal ponúkať svojim užívateľom najmä plnohodnotnú integráciu rozhrania Facebook Home v telefóne, ktorý sa potenciálne mohol stať konkurentom pre iPhone, respektíve voľbou užívateľov, ktorí majú záujem o pravidelné používanie Facebooku na svojich mobilných zariadeniach. Teraz však už je zrejmé, že vďaka nízkym predajom zariadenie menom HTC First postupne vymizne z trhu, respektíve z neho vznikne rarita.

Zahraničný portál BGR dnes priniesol veľmi zaujímavú správu, podľa ktorej takzvaný Facebook Phone, čaká na svoj odchod do dôchodku, respektíve zabudnutia. Overené zdroje preň potvrdili, že doterajšie predaje zariadenia boli „šokujúco zlé“. Svedčiť o tom môže aj skutočnosť, že operátor AT&T sa už mesiac po vydaní telefónu rozhodol ho zlacniť na $0.99, vďaka čomu sa za uplynulý týždeň predalo len 15 000 kusov smartfónu First. Operátor pritom už čoskoro plánuje odstrániť telefón zo svojej ponuky a odoslať ostávajúce telefóny spoločnosti HTC. Podľa spoločnosti sú v súčasnosti bestsellermi telefóny iPhone a Samsung Galaxy S4, ktorý už v dohľadnej dobe budeme recenzovať aj my.

Problémom je podľa správy aj samotné prostredie Facebook Home. Doplnok sa nepáči obchodným zástupcom spoločnosti a zdá sa, že sa snažia robiť minimum preto, aby sa pokúsili dostať telefón na výslnie. Druhým problémom je aj množstvo chýb softvéru, na ktoré sa sťažujú nielen užívatelia v zahraničí, ale aj na Slovensku či v Českej Republike. Hodnotenia dokonca dokázali „potopiť“ Home tak hlboko, že v celkových hodnoteniach si vyslúžil len 2,2 z 5 hviezd, ako aj takmer 9 000 užívateľských recenzii s výsledným hodnotením 1 z 5 hviezdičiek. Obe spoločnosti sa odmietli vyjadriť k správe.

htc-first-slide-03

*Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.