Zavřít reklamu

Netreba moc diskutovať o tom, že Google predstavil vo svojom systéme Android niekoľko služieb, ktoré majú užívateľom slúžiť ako alternatíva tých, ktoré slúžia svojim používateľom na platforme iOS. Po spustení Google Play Music, hlasovej asistentky Google Now a ďalších má Google údajne spustiť na svojej platforme konkurenciu pre Game Center, ktorý predstavil Apple ako súčasť systému iOS 4. Nová služba by mala niesť pomenovanie Google Play Games a predstaviť by ju Google mal už na najbližšej konferencii.

Play Games je pritom takmer plnohodnotným konkurentom pre Game Center. Podľa uniknutých screenshotov by totiž mala služba ponúkať synchronizáciu cez cloud, rebríčky a v neposlednom rade aj možnosť usporiadať multiplayerové podujatia. Podľa doterajších informácií by mala spoločnosť motivovať hráčov hrať dlhšie vďaka achievementom, teda úlohám, ktoré je možné v hrách dokončiť. Jedná sa pritom o pomerne obľúbenú vec u hráčov, či už na iOS, alebo na platformách PlayStation 3, Xbox 360, respektíve na Steame. Multiplayer by mal byť tentoraz prepojený s Google+, vďaka čomu budú môcť užívatelia rýchlo kontaktovať svojich priateľov, pokiaľ sú s nimi v spojení prostredníctvom tejto menej nápadnej sociálnej siete od Googlu. Novinkou by mala byť aj možnosť spravovať hry, teda by ich bolo možné zrejme prostredníctvom služby vymazať z telefónu, prípadne stiahnuť do telefónu nové aplikácie.

Novinkou by mala byť možnosť synchronizovať uložené hry medzi zariadeniami, vďaka čomu by bolo možné začať hrať hru na telefóne, a pokračovať v hraní na tablete v tom istom bode, kde ste na telefóne prestali. Toto by bola určite skvelá možnosť aj u systému iOS, keďže naň je dostupných veľmi veľa aplikácii a z času na čas sa môže stať, že máme tú istú hru stiahnutú na iPhone aj iPade. Nakoniec je možnosť zdieľať vaše úspechy v hrách na sieť Google+ a zrejme aj na populárnejšom Facebooku.

playgames

*Zdroj: Android Police

Dnes nejčtenější

.