Zavřít reklamu

Když jsme vyrážel na dovolenou, dostal jsem od kluků z vzdy.sk mimo jiné také externí baterii pro iPhone T`nB CHiPH04. Baterii jsem před odjezdem nabil a aniž bych ji za celou dobu použil, po návratu jsme se zhruba tři týdny po jejím nabití rozhodl tuto malou plastovou krabičku zrecenzovat. Zmáčkl jsem indikační tlačítko, které i po třech týdnech ukázalo, že je baterie plně nabitá. Když jsme ji tedy připojil k iPhone a začal nabíjet, dokázala do telefonu dostat zhruba 90% ze své celkové kapacity. Již na úvod tedy baterie překvapila. Ano máte pravdu není to překvapující a například Apple baterie garantují uchování 90% kapacity i po více než roce bez použití, ovšem nyní se bavíme o baterii za 300Kč.

Baterie je v podstatě malá plastová krabička s logem společnosti a trojicí modrých LED diod, které ukazují jak je baterie nabita. Ve spodní části najdeme 30pin dock konektor, pomocí kterého ji nabíjíme a na opačném konci najdeme výstup na tento konektor, díky kterému ji připojíme k iPodům, iPadům nebo iPhone. Zpracování je na poměrně kvalitní úrovni, ale rozhodně je na něm vidět, že odpovídá ceně. Pokud by byla baterie dražší, zřejmě bych vytkl levné plasty, takto však nevidím sebemenší důvod to dělat. Samozřejmostí je možnost nabíjet současně iPhone i baterii.

tnb

Problém je v tom, že kapacita baterie v iPhone 4 je 1420mAh a u iPhone 4s je to pak 1430mAh. Nemusíte být zrovna matematik, abyste došli k závěru, že přídavná baterie TnB iPhone nenabije. Kompletně rozhodně ne, ale dokáže jej nabít na 70% plně nabitého telefonu. Je sice velká škoda, že není kapacita baterie stejná jako kapacita baterie v iPhone, na druhou stranu je to však věc, kterou bych zřejmě řešil u produktu s cenou trošku jinde, než jednoho velkého karamelového latté u Starbucks. Největší výhodou přídavné baterie TnB je kromě velikosti cena, za 299Kč, respektive 9,99€ se jedná o věc, kterou si může pořídit skutečně každý i s tím, že ji využije například jen párkrát za rok. Baterie je navíc velmi lehká a malá, není tedy problém ji skutečně nosit všude sebou a v případě nouze můžete nabít jakékoli zařízení s Apple 30pin dock konektorem.

tnb_recenze
  • Typ: Litium-ion
  • Kapacita: 1000mAh
  • Konektor: iPod Dock
  • Vstup: 5V – 800mA
  • Výstup: 5V – 500mA
  • Doba nabití plné baterie: cca 2h30min
  • Světelná indikace nabití: LED
  • Kompatibilita: všechny iPhone/iPod
  • Barva: černá
IMG_4357

Dnes nejčtenější

.