Zavřít reklamu

Len málokedy sa stane, že správy ohľadom Apple produktov zverejnia spoločnosti, ktoré sú súčasťou ich výrobného procesu. Aj to sa však z času na čas stane a podobne je tomu aj dnes. Čínska spoločnosť Pegatron dnes totiž priniesla správu, v ktorej predpovedá výrazný pád predaja terajšej generácie obľúbeného tabletu iPad mini, ktorý Apple predstavil koncom októbra / října 2012. Samotná negatívna predpoveď sa však netýka len iPadu mini, ale aj množstva ďalšej elektroniky, vrátane elektronických čítačiek kníh alebo herných konzol.

Pegatron dnes totiž vyhlásil, že predaje iPadu mini zaznamenajú v tomto štvrťroku 20 až 30-percentný pokles oproti predošlému kvartálu a teda zrejme dôjde k väčšiemu poklesu ako spoločnosť pôvodne očakávala. Prvé tvrdenie Pegatronu tvrdilo, že dopyt po 7.9-palcovom iPade zaznamená oproti uplynulému obdobiu pokles „iba“ 15 percent. Samotný pokles však nie je až taký vážny pre Apple ako pre Pegatron, keďže práve iPad mini tvorí viac ako polovicu ziskov čínskej spoločnosti, spolu s telefónom iPhone 4S, ktorý táto spoločnosť vyrába taktiež.

V tomto prípade môžu byť na vine aj správy o tom, že Apple začne s výrobou druhej generácie tabletu iPad mini už v priebehu júna / júla, pričom sa následne očakáva aj ich predstavenie. Ďalšia generácia by pritom mala disponovať Retina displejom s rozlíšením 2048 x 1536 bodov a pravdepodobne hardvér tretej generácie veľkého iPadu, konkrétne procesor A5X a 1GB RAM. Správa tiež tvrdí, že Apple len pár mesiacov na to vypustí do obehu ďalšiu, v poradí tretiu aktualizáciu iPadu mini, ktorá by pravdepodobne po vzore minulého roku priniesla výkonnejší procesor A6X a zrejme kvalitnejší fotoaparát.

ipad_mini_lsa

*Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.