Zavřít reklamu

O tom, že posadnutosť dizajnom niekedy môže spôsobiť nemalé problémy so správnym fungovaním, sme sa mohli presvedčiť už v roku 2010, kedy sa Apple dočkal škandálu ohľadom antény iPhone 4. Tá sa totiž nachádzala na tele na nie veľmi vhodnom mieste, čo malo za následok výpadky signálu po zakrytí antény obyčajnou rukou. Ďalšieho problému sa však Apple dočkal pred niekoľkými hodinami v jednom zo svojich najvýznamnejších objektov, obchode Apple Store na 5th Avenue v New Yorku. Dážď totiž spôsobil, že došlo k vytopeniu tohto obchodu.

„Bol som v obchode o 5:45 ráno kvôli problému so zálohovaním počítaču, keď zrazu začali všetci kričať,“ povedal pre denník New York Post 68-ročný zákazník obchodu, Errol Rappaport, „Najprv tiekla voda a zrazu Bum! Celá tá vec sa zrazu dovnútra prepadla zo strechy. Všetci začali utekať, presúvať stoly.. Nevyzeralo to akoby došlo k nejakým problémom s elektrinou, inak by došlo k evakuácii obchodu.“ K vytopeniu obchodu došlo o 8. hodine ráno, v čase, kedy v meste zúril silný dážď.

Zamestnanci spoločnosti však zachovali chladnú hlavu a už krátko po incidente začali z obchodu odstraňovať vodu, pričom podľa svedka nedošlo k poškodeniu elektroniky. Podľa jedného z pracovníkov sú na vine problémy pri rekonštrukcii strechy obchodu v minulom roku: „Stalo sa to kvôli rekonštrukcii strechy v minulom roku. Nespravili ju poriadne. Sú tam veľké ploché kamene a s takým silným dažďom, aký nás dnes zasiahol, voda sa preborila.“ V čase nehody sa v obchode zdržiavalo 15 zákazníkov, no obchod ostal aj naďalej otvorený. Voda po sebe v obchode zanechala šesť až sedem vedier, ako aj dve veľmi poškodené sklenené tabule na streche obchodu.

*Zdroj: New York Post

Dnes nejčtenější

.