Zavřít reklamu

Napriek tomu, že sme sa už dávnejšie pozreli na to, aké funkcie by mohol svojim užívateľom priniesť prichádzajúci systém iOS 7.0, je viac než isté, že nami očakávané funkcie môžu tvoriť len malú časť toho, čo v skutočnosti operačný systém iOS 7 na obrazovky tabletov, hudobných prehrávačov a smartfónov prinesie. Popri vylepšenom multitaskingu pre iPad, hlbšej integrácii sociálnych sietí alebo vynechania podpory pre iPhone 4 v prospech budúceho „lacnejšieho iPhonu“, očakávame od vybraných zariadení ďalšiu novú funkciu.

Tou novou funkciou je Power Nap. Ako iste viete, posledné správy svedčia o tom, že Apple na tohtoročnej WWDC predstaví veľmi hlboké prepojenie systémov iOS a OS X, čomu môže napovedať aj úplne nový vzhľad loga konferencie. Práve Power Nap je jednou z kľúčových funkcií systému OS X 10.8 Mountain Lion, ktorý bol predstavený v minulom roku. Okrem klasického zálohovania údajov na iCloud, ktoré je dnes aktívne na oboch platformách, totiž práve Power Nap dokáže mimo iného inštalovať aktualizácie systému a aplikácií bez toho, aby bolo potrebné najprv nainštalovať updaty manuálne. Samozrejme, funkciu podporujú len vybrané nové zariadenia a preto aj v prípade iOS 7 očakávame, že funkciu bude spočiatku podporovať len iPhone 5 a niekoľko ďalších zariadení vydaných v priebehu roku 2012. Aj v tomto prípade bude podmienkou pripojenie iOS zariadenia k nabíjačke, kde už systém okrem zálohy súborov automaticky začne sťahovať a inštalovať aktualizácie, vďaka čomu už užívatelia nebudú musieť hneď po zobudení vídať červený krúžok nad ikonou App Store.

power-nap

Samozrejmosťou je potom podpora tohtoročných iOS zariadení, výnimkou však podľa nás ostane lacnejší, 350-dolárový iPhone, ktorý Apple zrejme skutočne pripravuje uviesť na trh. O tom, či by Apple mal alebo nemal predstaviť lacný iPhone, sa môžete dozvedieť v článku Měl by Apple představit levnější iPhone? samozřejmě že ano!

Dnes nejčtenější

.