Zavřít reklamu

Kromě nového řešení Creative Cloud, které nahrazuje Adobe Creative Suite, představila společnost Adobe také další novinku. Tentokrát se jedná o hardware, což je pro samotné Adobe poměrně netradiční produkt, vzhledem k tomu, že se společnost specializuje zejména na softwarové řešení. Ačkoli Adobe tentokrát představilo hardwarový kousek, jedná se o produkt, který se společností přímo souvisí. Adobe Project Mighty je nový stylus od Adobe, který navíc doprovází také Napoleon, pravítko s několika funkcemi.

Stylus Adobe Mighty obsahuje tlakový senzor, který umělcům umožňuje, aby tvořili kresby na displeji iPadu stejně, jako běžným perem. Čím víc tlačíte, tím jsou čáry tlustější a barva sytější, naopak při mírném tlaku lze docílit skutečně jemných linek. Stylus Mighty se k iPadu nebo jinému tabletu připojuje pomocí technologie Bluetooth. Stylus umožňuje uložení několika předvoleb, díky čemuž můžete přímo na peru přepínat jednotlivé nástroje nebo barvy bez toho, aniž byste museli opouštět svůj výkres a zobrazovat palety aplikace, kterou při kreslení používáte. Jednoduchým stiskem tlačítka na stylusu tedy můžete měnit nástroje, barvy nebo témy.

Zatím co Adobe Mighty je sice zajímavý produkt, ale jedná se stále jen o stylus, další hračka z dílny Adobe je o něco zajímavější. Napoleon je totiž pravítko, které nejen že spolupracuje se stylusem Mighty, ale umožňuje vytvářet zajímavé geometrické tvary samo o sobě. Pravítko samozřejmě neslouží jen jako běžné pravítko, ale umožňuje tvořit nejrůznější úhly, kružnice, křivky a další geometrické útvary. Adobe bohužel zatím neoznámilo ani cenu, ani dostupnost pera a pravítka. Pokud chcete patřit mezi ty, kteří se o novém příslušenství od Adobe dozví jako první, zaregistrujte se přímo na adobe.com.

Adobe

Dnes nejčtenější

.