Zavřít reklamu

Špekuláciám o tom, že Apple potichu s Intelom spolupracuje na nových ARM čipoch, ktoré poháňajú jeho prenosné zariadenia so systémom iOS, je definitívne koniec. Kým doteraz Intel už niekoľkokrát potvrdil, že sa skutočne nebude podieľať na tejto platforme, vždy sa po nejakom čase objavila správa, že sa spoločnosť snaží svoje plány utajiť. Obzvlášť veľké špekulácie nastali najmä v súčasnosti, kedy sa blíži oficiálny odchod doterajšieho Paula Otelliniho z postu výkonného riaditeľa spoločnosti Intel.

Vedenie spoločnosti sa totiž rozhodlo do pozície CEO vymenovať aktuálneho prevádzkového riaditeľa spoločnosti, Briana Krzanicha. Jedná sa o ten istý krok, ktorý Intel vykonáva už od roku 1987, a nedávno učinil aj Apple, kedy sa stal novým CEO Tim Cook. Brian Krzanich by mal na svoju novú pozíciu nastúpiť už 16. mája 2013. V tomto roku však mala spoločnosť na výber niekoľko rôznych kandidátov. Medzi nimi sa nachádzal aj Mark Hurd, prezident spoločnosti Oracle alebo Patrick Gelsinger, CEO spoločnosti VMWare.

Správna rada Intelu tak potvrdila, že politika spoločnosti ostane nezmenená a tak sa bude spoločnosť aj naďalej venovať čipom s architektúrou x86/x64. Aj keď sa v tomto prípade jedná najmä o procesory pre stolné počítače a notebooky, Intel sa rozhodol prispôsobiť trhu a preto už dnes svoje x86 procesory prispôsobuje aj pre smartfóny a tablety. Kým slabšie, menej výkonné jednotky sa nachádzajú v novších zariadeniach s Androidom, drahšie prístroje fungujú na systéme Windows.

brian-krzanich

*Zdroj: AllThingsD

Dnes nejčtenější

.