Zavřít reklamu

Herný svet v dnešných dňoch bez pochyby žije jednou z najväčších a najočakávanejších hier, aké sa kedy mohli objaviť. Známe štúdio Rockstar Games totiž pripravuje svoj budúci titul Grand Theft Auto V a spolu s ním sa objavujú na internete aj predčasné recenzie tohto titulu, ktoré popisujú, na čo všetko sa môžu hráči tešiť. Aby sme však písali o spojitosti s Applom, aj Rockstar prepadol popularite jablčného telefónu a tak niet divu, že po menej vydarenom Grand Theft Auto IV spoločnosť prezentuje hráčov nový telefón: iFruit.

A je to práve iFruit, ktorý sa pred pár mesiacmi objavil na jednom z oficiálnych artworkov, ktorý môžete vidieť nižšie. Ako je vidno, Rockstar sa v prípade artworku inšpiroval približne 80% novodobých fotografií, ktoré v priebehu uplynulého roku boli nahrané na servery sociálnej služby Facebook. Podľa nových recenzií však Rockstar spravil klon obľúbeného smartfónu a tak v jeho hernej podobe, ktorá svojim vzhľadom pripomína iPhone 4 / 4S, prinesie hneď niekoľko aplikácií, z ktorých však ešte tri nie sú úplne známe. Beztak sa však už dnes podľa redaktorov na obrazovke telefónu objavujú nasledujúce aplikácie:

  • Kontakty
  • Internetový prehliadač
  • Sociálne siete
  • Kalendár
  • Opakovanie misií
  • Kamera

Kamera v tomto prípade umožní zachytávať fotografie a nahrávať ich na profil Rockstar Social Club, ako aj na sociálny profil hráča tejto hry. Rovnako nie je vylúčená ani možnosť nahrávania videa, o tom však nie je príliš vecí známych. Čo však môžu byť ďalšie aplikácie? Je veľmi možné, že jednou z týchto aplikácií bude hudobný prehrávač, respektíve replika obchodu iTunes Store, ktorá ponúkne užívateľovi možnosť zakúpiť si niektoré z licencovaných skladieb pre túto hru. Rockstar však neupozorňuje na Apple len prostredníctvom fiktívneho telefónu, ale v druhom traileri na hru ukázal aj počítač, ktorý dôveryhodne imituje iMac so spustenou aplikáciou iCal – viď nasledujúci snímok.

gta-imac

Think Simple. Think Minimalism. Think Overpriced. Think Fruit.

História spoločnosti Fruit Computers v sérií Grand Theft Auto siaha už do dôb titulu Vice City Stories, ktorého dej sa odohrával v roku 1984. Roku, kedy Apple ohlásil Macintosh. Rockstar si na túto reklamu veľmi dobre spomína, a preto v inštrukčnom manuáli hry spomenul počítač Fruit LC s cenou $5000. Zatiaľ čo Macintosh pútal svojich užívateľov slovíčkom „Hello“, Fruit LC im povie svoje: „Bye.“ O niekoľko rokov neskôr, v roku 2007, si Rockstar spomenul na jablčného giganta znovu, a s titulom Grand Theft Auto IV mu venoval vlastnú webovú stránku, ktorú môžu užívatelia navštíviť prostredníctvom fiktívneho internetu v hre. Na veľmi minimalistickej stránke sa nachádza slogan „Think Simple. Think Minimalism. Think Overpriced. Think Fruit. Think.“, ako aj dvojica zariadení. Prvým je počítač Fruit Cocoon, ktorý má za cieľ imitovať spodnú časť lampičky iMac G4, ktorú Apple uviedol na trh v roku 2004. V ďalšom prípade sa rozhodla spoločnosť „vystreliť si“ z prvého telefónu iPhone, ktorý sa zbavil bežných tlačidiel a opletačiek s pamäťovými kartami. Práve preto je na stránke vidieť telefón s tvarom čierno-šedého banánu, ktorý disponuje iba logom spoločnosti. Výkonným riaditeľom spoločnosti Fruit Computers je Doug Hatchet.

fruit-lc

gtav-artwork

*Zdroj: CVG, GrandTheftWiki; Rockstar Games

Dnes nejčtenější

.