Zavřít reklamu

Len behom uplynulej noci sa na internete objavili zaujímavé informácie o pripravovanom systéme iOS 7, z ktorých vyplýva, že tento systém čaká rozsiahly redesign. Dnes sa však objavili na internete nové správy, z ktorých môže vyplývať, prečo sa Volkswagen v spolupráci s Applom rozhodol predstaviť iBeetle, ktorý sa má predávať až začiatkom budúceho roku. Nové správy totiž tvrdia, že s revolúciou v oblasti dizajnu prichádza aj hlbšia integrácia telefónov iPhone a ostatných iOS zariadení do cestných automobilov.

Prvé náznaky toho, že Apple hodlá „vpadnúť“ aj na trh automobilov, bolo možné vidieť už na minuloročnej WWDC, kedy Apple ako jednu z funkcií nového iOS 6 predstavil aj režim Siri Eyes Free, dostupný u vybraných modelov automobilov od General Motors, Chrysler Fiat a niekoľkých ďalších významných spoločností. Pri novom systéme však podľa osôb oboznámených s plánmi však Apple rokuje s automobilkami o tom, že by po vzore Volkswagen iBeetle bolo možné iPhonom vystriedať palubné počítače, pričom užívateľom by automobily ponúkali navigáciu Apple Maps, ako aj hlasovú asistentku Siri.

eyesfree-120612-1

V tomto prípade by sa však už nemalo jednať len o klasické prepojenie prostredníctvom Bluetooth, avšak vozidlá by mali obsahovať inovované palubné dosky, ktoré by obsahovali integrovaný dock pre iPhone 5 a iné zariadenia s Lightning konektorom. Po pripojení by sa na palubnom počítači mala objaviť optimalizovaná verzia Apple Maps miesto bežných GPS systémov. Narozdiel od nového Volkswagenu by však tieto autá nevyžadovali dodatočný softvér z App Store. Zdroje však upozorňujú, že aj keď samotná funkcia je postavená na báze iOS 7, nie je isté, či sa objaví už na WWDC alebo ju Apple predstaví dodatočne na jeseň. Taktiež je možné, že sa bude jednať len o exkluzívnu funkciu pre aktuálne zariadenia, akými budú iPhone 5, iPhone 5S, nové iPady a zrejme tiež novší iPod touch.

Záujem Applu o automobilový priemysel sa objavil už niekoľkokrát. Okrem služby Siri Eyes Free sa Senior Viceprezident internetových služieb Eddy Cue stal členom správnej rady Ferrari, ktorá neskôr predstavilo model FF s integrovanými tabletmi iPad mini. O tento priemysel však prejavil aj Steve Jobs, ktorý mal pred svojou smrťou v pláne vytvoriť vlastné vozidlo – Apple iCar. Apple taktiež ešte v minulom storočí sponzoroval Porsche na 24-hodinovom závode Le Mans.

Apple-iCar
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.