Zavřít reklamu

V súčasnosti okrem pracovníkov Applu a vyvolených osôb nikto nevie, čo vlastne Apple na tohtoročnej WWDC ponúkne a čo sa preukáže ako nepravdivá špekulácia. Už vieme, že jednou z kľúčových vlastností nového iOS 7 by mala byť revolučná zmena prostredia a internetová hudobná služba iRadio, no dnes sa objavila i ďalšia zaujímavá informácia, ktorá môže nasvedčovať tomu, čo nás čaká v budúcej verzii mobilného systému. Stačilo sa totiž opýtať Aarona Sheedyho, viceprezidenta služby Swype.

Sheedy sa totiž na svojom Reddite dočkal otázky, či sa niekedy dostal do kontaktu s Applom. Na otázku, či mala spoločnosť záujem o licencovanie jeho technológie, odpovedal: „Hehe. Otázka za milión (ok, miliardu) dolárov. Áno, rozprával som sa s nimi, sú veľmi bystrí a milí.“

Pokiaľ by sa teda Apple rozhodol licencovať Swype na platformu iOS, je možné, že by sa jednalo o obrovský pokrok vrámci softvérovej klávesnice vrámci systému. Samotná služba, ktorá je v súčasnosti oficiálne dostupná len pre Android, funguje na princípe spájania písmen pomocou posúvania prstu po obrazovke. Swype je však už dnes možné nainštalovať na iPhone, iPod touch alebo iPad, podmienkou však je v tomto prípade jailbreak. O tom, ako utilita vyzerá na jailbreaknutých zariadeniach, viac napovie nasledujúce video:

*Zdroj: 9to5mac s odkazom na Reddit

Dnes nejčtenější

.